Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
25 Maj 2024
 
Tusentals personer kan nu inte åka bort från sin hemort för att svina loss.
Tusentals personer kan nu inte åka bort från sin hemort för att svina loss.

Stor ursäkt till fylleri och slampig sex lägger ned

Publicerad: 2010-07-02

Under onsdagen meddelades att Hultfredsfestivalen ställer in årets festival bara en vecka innan den skulle börja, som anledning anger man att för få biljetter har sålts och att den ekonomiska situationen för festivalen är ohållbar.

Tusentals före detta festivalbesökare sörjer nu den festival där de utan att behöva skämmas inför föräldrar eller bekanta kunde dricka sig apfulla och förvandlas till promiskuösa depraverade fyllesvin under ett par dagar. Begreppet "Hultsfredsragg" myntades bland annat i samband med festivalen då ett tjejgäng kom på att det inte fanns någon i hela Hultsfred som skulle känna igen dem ifall de slampade till det över festivalen.

Det är ännu osäkert vad som kommer att hända med de många olika Hultsfredsprofiler likt Gula gubben och bajsmannen som var återkommande inslag på festivalen. Enligt rykten kommer den så kallade "Bajsmannen" nu att göra gemensam sak med LAN-runkaren och istället besöka diverse LAN-partyn där han i smyg kommer att smeta bajs på folks tangentbord och möss medan de distraheras av LAN-runkaren som kommer gå runt i lokalen insvept i ett täcke.

Göran Stollerud, professor i populärmusik, jazzflöjts-amatörmusikant, samt ägare till Simon & Garfunkels alla skivor på vinyl har kommenterat Hultfredsfestivalens nedläggning;
- Hultfredsfestivalen var lite som en Finlandskryssning där inga frågor ställdes, man blev full, man hånglade med en tjej från Ludvika som hade dreadlocks, någon kissade i tältet och sen lyssnade man på musik någon enstaka gång då man orkade ta sig från campingområdet.

- Den stora konsekvensen av festivalens nedläggning blir att folk som vanligtvis aldrig ens skulle hälsa på en främling vid busshållplatsen nu inte får någon chans att klä ut sig i någon fånig dräkt och gå runt och plötsligt helt oförklarligt bete sig som ett riktigt jävla fyllesvin. Antingen får folk hitta en ny festival att åka på eller så får dem helt enkelt sluta vara så förbannat jävla hämmade svenska och släppa loss lite i vardagen istället för en enda långhelg om året.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: hd dn hd2 http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/dags-att-lamna-over-budkavlen_4934667.svd DN2 barometern dn3 OT OT2 OT3 aftonb aftonb2 aftonb3 aftonb4 DN4
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev