Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 September 2022
 
Anders Borg brukar memorera  telefonkatalogen när han inte sköter statsbudgeten.
Anders Borg brukar memorera telefonkatalogen när han inte sköter statsbudgeten.

Sverigepremiär för film om Borg och Reinfeldt

Publicerad: 2009-07-10

Förväntningarna är stora inför fredagskvällen då det är premiär för den nya filmen Brain Man som handlar om statsministern Fredrik Reinfeldt och finansministern Anders Borg. Filmen handlar om hur de två snälla men inkompetenta männen kör den svenska ekonomin i botten, den autistiske Anders Borg som är ett matematiskt geni men så socialt handikappad att han inte klarar av att klä på sig själv om morgonen och hans lata odåga och skojare till kamrat Fredrik Reinfeldt  som mest är intresserad av bilar och ett bekvämt jobbfritt liv.

Paret tar sig an den svenska statsbudgeten och det matematiska underbarnet Anders Borg som helt saknar verklighetsförankring räknar ut att man ska ge skattesäkningar till alla som har jobb, men att man inte ska skapa några arbetsförebyggande åtgärder för de som är arbetslösa. Borg tappar efter detta fokus och väljer istället att räkna alla gemen i ekonomidepartementets kontorsförråd.

Kamraten och statsministern Fredrik Reinfeldt litar alltid på att Anders Borg ska kunna fantisera ihop någon sorts ekvation baserat på hans hopfantiserade idéer och när resultatet blir pannkaka väljer han istället att leka landsfader för prinsessan Victoria och Daniel Westling. I själva verket vill han bara åka runt i sin cab och jobba så lite som möjligt, detta blir extra uppenbart när han tar med den autistiske Anders Borg till Casino Cosmopol för att försöka knäcka Black Jack-bordet och vinna storkovan. Paret blir dock upptäckta och utslängda och resten av filmen handlar sedan om hur de slackar innan de förlorar riksdagsvalet 2010.

Svenskbladets underhållningskorrespondent Sune "Masen" Svänglund har redan sett filmen på en förhandsvisning under den gångna veckan;
- Det är en fruktansvärt rolig film, särskilt när de drömmer ihop en plan att göra de rika rikare mitt under en lågkonjuktur, svart humor när den är som bäst!

- Men den innehåller också en del rörande och mänskliga scener, som i slutet av flmen när de inser att de kört ekonomin i botten och att de kommer att förlora riksdagsvalet 2010, då frågar Anders Borg Reinfeldt ifall det betyder att han måste flytta tillbaka in på hemmet för autistiska. Reinfeldt svarar att han tyvärr måste det, men att han lovar att hälsa på ofta, det var då det brast för mig och jag skulle vara förvånad om det fanns ett enda torrt öga i salongen, berättar Sune Svänglund för oss.

- Sammanfattningsvis så ger jag filmen tre stjärnor av fem möjliga, den är egentligen värd bättre men det är vissa saker som drar ned den. Det är inte så att filmen inte är rolig, för det är den, vansinnigt dråplig. Det jag hänger upp mig på är sannolikheten att allt det här verkligen skulle kunna ske, jag menar att man går på val som "Nya Arbetarpartiet" och sen gör allt för at efter valet genomföra saker som gör de rika rikare och de fattiga fattigre, berättar Sune "Masen" Svänglund för oss.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

Ordnung
Jawohl, Lars, du har helt richtig. Politieken är helt korrumpiert, och särskilt då Die Linke. Men även högern misslyckas i sitt Historische Ansvar. Jetzt behöver vi en EIN MORALISCHER LEIDNUNG! Vi behöver ein Ledare som kan införa Moral! Kristendm! ORDNUNG! SKOLPLIKT! BARNAGA! Även i Gross Britannien vänder sig nu väljarna till Moralischer alternativ! Hurrah för die neue polietikerskepsis. Snart har vi den styrnung vi förtjänar!

Al-Profet, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vet en bättre film!
Har ni inte sett filmen om Mona Sahlin och Bosse Ringholm? :) Den lär vara bra mycket bättre. Minns dock inte vad den hette. Fifflarna paradis eller nåt.

Lars Bengtsson, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Uppföljaren är bättre
Jag har sett denna film, men uppföljaren "Gökboet" är bättre, där spärrar de in Lars Leijonborg på ett behandlingshem och ger honom elchocker tills han blir ett kolli

Stefan, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

De Nya arbetarpartiet gör som de gamla
Ja, det är förjävligt att de "Nya" arbetarpartiet snor alla mina ider och fortsätter på det viset som jag gjorde under mina år som högsta höns. Nä, nu ska jag gå ut och beundra mina domäner.

Gran Persson, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Twingly BlogRank