Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
6 2023
 
Såhär grovt kan inte en normal människa missa hålet.
Såhär grovt kan inte en normal människa missa hålet.

SVEROK satsar 3,2 miljoner kronor för att utreda varför det alltid är bajs på ringen på lajv

Publicerad: 2014-09-10

Ungdomsförbundet Sveriges Roll och Konfliktspelsförbund (SVEROK) deklarerade på onsdagen att man avser starta en utredning rörande lajvhobbyn.

Utredningen avser komma till rätta med varför det alltid är någon jävla klant som lyckas bajsa bredvid dasshålet på lajv.

Tryggve Eliasson, ledamot i SVEROKs styrelse berättar;
- Alla som åkt på ett lajv vet att dasset är ok första dagen, men dagen därpå är det alltid  någon som lyckatd bajsat på sidan av dasset och lämnat en brun fuktig fläck.

- Detta har konsekvenser för alla som använder dasset efteråt. Vem vill frivilligt sätta skinkorna i en annan persons bajs? Frågar sig Tryggve.

SVEROK tar problemet på allvar och satsar nu 3,2 miljoner kronor på att utreda orsakerna, samt hur man kommer tillrätta med det.
- Vi kommer ge rekommendationer som en del av utredningen, vi får se vad den hittar för orsaker, berättar Tryggve.

- Ifall det visar sig att det är en enskild syndare som exempelvis bajsmannen som dök upp på gamla Hultsfredsfestivalen kan exempelvis denna individ portas från kommande lajv.

Under 2015 kommer projektet följas upp med ett projekt för tillverkning av ett speciellt lajvtoalettpapper, toapappret kommer tillverkas av bark och vara 100% in-lajv samt biologiskt nedbrytbart, dock kommer det vara aningen grövre än traditionellt toalettpapper.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev