Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 Februari 2024
 
Varningstexter kommer snart att finnas på alla svenska biblar.
Varningstexter kommer snart att finnas på alla svenska biblar.

Varningstexter införs på alla svenska biblar

Publicerad: 2011-02-11

Efter flera religionsrelaterade våldsbrott har Bibelkommissionen börjat med varningstexter på biblarna.

Polisen har fått in ett flertal hot från människor som uppenbarligen läst Bibeln och tagit den på allvar. Ett av hoten lyder:

Nu kommer inkvisitionen, omvändelsens tid är här. Frukta oss kristna, korstågens tid är förbi, vi ska hitta syndarna här hemma. All ickekristen litteratur ska brännas, alla tavlor och skulpturer som föreställer människor måste förstöras, avbildning av människan är en styggelse, alla dockor måste också samlas ihop och brännas, då de är avbilder av människor. Detsamma gäller nallebjörnar, dinosaurier och plasthästar. Lego får man ha, för de gubbarna liknar ingenting här på jorden.

2 Mos 20:4 Du skall inte göra dig någon bildstod eller avbild av någonting uppe i himlen eller nere på jorden eller i vattnet under jorden.

För att ta reda på om Bibeln verkligen har en skadlig inverkan på människor har mätningar gjorts på en grupp som läst Bibeln och dessa mätningar har jämförts med en kontrollgrupp som läst Tusen och en natt, en berättelse som enligt forskarna är minst lika full av våld, blod och sex.

Och det visade med all önskvärd tydlighet att Bibelgruppen drabbades i mycket större utsträckning av grava paranoida symptom. De säger att Gud hör och ser allt och det har framkommit att människor på fullt allvar tror att de är avlyssnade och övervakade av en äldre herre de kallar Herren eller Fader vår.

De paranoida bibelläsarna springer ständigt och jämt till kyrkor och ber om ursäkt för sina "orena tankar" och babblar en massa smörja om att de ångrar att de vill förföra brevbäraren, adoptera bort sina jobbiga barn eller skilja sig från sin tråkiga make. Man ber den så kallade Herren om ursäkt för så absurda saker som att de råkat röra vid menstruerande kvinnor (3 Mos 15:19 Och när en kvinna har sin flytning, i det att blod avgår ur hennes kött, skall hon vara oren i sju dagar, och var och en som kommer vid henne skall vara oren ända till aftonen).

Dessutom har många av bibelläsarna fått för sig att det är tillåtet att sälja sin dotter som slav, men att hon sedan inte får frigivas, såsom övriga slavar har möjlighet till. Det står nämligen i 2 Mosebok 21:7 säger bibelläsarna.

Vissa går så långt att de bildar flagellantgrupper och pryglar sig själva med knopförsedda rep. Andra sätter igång hatgrupper och står på begravningsplatserna och säger att det är Guds vilja att syndarna ska dö.

Ett fromt religiöst par i 75-årsåldern började skjuta vilt omkring sig, då de upptäckte att personalen arbetade på stadens lasarett en lördag. De lämnade en lapp på högen av döda sjuksköterskor och läkare. På lappen stod:

2 Mos 35:2 Sex dagar skall arbete göras, men på sjunde dagen skolen I hava helgdag, en HERRENS vilosabbat. Var och en som på den dagen gör något arbete skall dödas.

Det fromma paret har gripits och sitter häktade, men det finns fortfarande bibeltroende som går fria och de är extremt farliga, varnar polisen.

Göran Stollerud, professor i bibelvetenskap välkomnar varningstexter på bibeln:

- Utan religioner i allmänhet och kristendom i synnerhet hade jorden varit en tämligen fridfull och trevlig planet att bo på. Hade folk bara förstått att bibeltexterna ska tolkas som rena vilda västernskildringarna hade vi sluppit både missionärer, kolonialism och slaveri.

- Och än är det inte försent att bota de stackars religiösa folken i världen. Jag hoppas detta kan bli en fråga både för EU och FN. Varningstexter på all religiös litteratur vore en lisa för folket.


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam