Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Hngivna World of Warcraft-spelare lever vid sin dator.
Hngivna World of Warcraft-spelare lever vid sin dator.

World of Warcraft spelare har gjort allt - utom att leva

Publicerad: 2009-12-14

Datorspelet World of Warcraft släpptes 2004 och är nästan obegränsat stort, men nu fem år efter att spelet släpptes har en spelare gjort precis allt som finns att göra i datorspelet.

"Little Gray" heter spelaren från Taiwan som nu har "klarat" World of Warcraft", spelet saknar dock ett uttalat slutmål men alla uppdrag, så kallade quests 5,906 totalt, som finns i spelet har "Little Gray" klarat. Han är dessutom den förste som lyckats samla ihop 986 poäng av 986 poäng i utrustning, det vill säga att han har den bästa utrustning som spelet har att erbjuda.

En svensk spelare är dock inte långt efter "Little Gray", nämligen 27 årige Stefan Nordberg från Sollentuna. Stefan började spela World of Warcraft 2004 då det släpptes. Han har i skrivande stund genomfört 5,736 av uppdragen i World of Warcraft och har endast 170 uppdrag kvar. En annan sak han har gemensamt med Little Gray i Taiwan är den totala avsaknaden av ett vettigt liv utanför World of Warcraft.

Stefans sociala umgänge har dock blivit aningen lidande av hans spelande, samt hans yrkesmässiga status, då han inte haft ett riktigt jobb på de senaste fem åren. Stefan själv berättar om den senaste gången han jobbade;
- Det var sommaren 2007 och jag hade fått ett sommarvikariat på ett stort byggvaruhus, men det var svårt att ställa om, jag kom sent varje dag och min chef hade ingen förståelse för att jag ville ha två veckor ledigt efter att en ny patch släppts, jag var tvungen att säga upp mig.

Även sökandet efter en livspartner har fått stå tillbaka för spelandet, de flesta av hans kamrater, de han inte tappat kontakten med, lever i relationer med kvinnor eller har åtminstone haft ett par förhållanden, men så är inte fallet med Stefan. Även om han påstår för Svenskbladets utsände att han sett en annan kvinnas bröst förutom sin mammas låter det inte särskilt trovärdigt och utsände observerar också en jättelik toarulle precis bredvid Stefans tangentbord, ett uppenbart tecken på porrsurfning.

Trots att Stefan levt framför datorn de senaste fem åren har det inte varit helt utan romanser;
- En gång träffade jag en Nightelftjej in-game, hon sa att hon var en tjej från Bulgarien. Men när vi chattat ett par veckor och hon började be mig att skicka pengar insåg jag att det var en stor hårig Bulgarisk kille som satt och lurade killar på löpande band.

Stefans framtidsplaner är något osäkra, när han väl genomfört World of Warcrafts alla 5,906 uppdrag funderar han på att ta en paus och kanske planera att flytta ut ur sin mammas lägenhet. Men det får inte kollidera med utgivningen av nästan expansion, då tänker han försöka slå "Little Gray" och bli den förste som genomför alla nya quests.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: Metro gameplayer
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev