Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
1 Mars 2024
 
Anton Abele till Krisens Egypten
Anton Abele till Krisens Egypten

Abele lösningen på våldet i Kairo

Publicerad: 2011-02-10

De senaste dagarnas orolighet i Kario nådde sin kulmen över helgen när regimstroga och demonstranter drabbade samman i stenkastning och slagsmål. Nu åker riksdagsmannan Anton Abele ner till Kairo för att lösa krisen.


Anton Abele har omvandlat gatuvåld till politisk karriär inom Moderaterna. För fyra år sedan skapade Abele facebook-gruppen "Bevara oss från Gatuvåldet" efter en dödsmisshandel på Kungsholmen i Stockholm och i höstas så började Abeles enorma haka synas i riksdagen. Nu tar Abele upp våldet igen och åker ner till Egypten för att hjälpa stabilisera situationen i Kairo.


- "Abeles närvaro i Kairo hjälper på många sätt. Om han lyckas stoppa våldet är oklart, men nu kommer egyptierna att se vad man får i sitt parlament om man inte gör det. Plus att nu är det ingen som alltid äter upp kakorna i fikarummet." Säger riksdagskollegan Magnus "The Red" Tusenson (V).


Beslutet fattades under fredagens kafferast över en kopp fair-trade mörkrost i riksdagens fikarum.
- "Det är första gången jag ser ett beslut fattas utan politisk debatt." Säger riksdagens talman Per Westerberg. "Alla ville skicka iväg Abele, många ville faktiskt att han skulle ännu längre bort, helst utan internet och mobiltäckning".


Utrikesminister Carl Bildt är nöjd med beslutet. Han hävdar att eld ska bekämpas med eld och säger att om man skickar en dumbom till en annan så kommer de eventuellt att ta slut på varandra, precis som V dödade det Rödgröna sammarbetet.
-"Alla blir nöjda" säger Bildt "Egyptierna blir av med Mubarak och vi slipper Anton i vår riksdag".


Anton Abele reser genast till Kairo och börjar sitt arbete direkt. Men glädjen i det svenska parlamentet har en gräns, ty en dag kommer Abele att komma tillbaks till Sverige. Hurvida Anton kan blidka situationen i Kairo eller inte verkar ingen bry sig om på avskedsfesten, som hålls utan att Anton var inbjuden.


Annons

Gulliver Glitterstam

Fler artiklar av Gulliver Glitterstam


Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby