Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
18 Maj 2024
 
Johnny Modigh, 39, tycker att det görs bra actionfilm i Sverige.
Johnny Modigh, 39, tycker att det görs bra actionfilm i Sverige.

Nytt skatteavdrag för folk som vågar stå för att de gillar "Johan Falk"-filmerna

Publicerad: 2011-07-30

Det har rådit stiltje under sommaren gällande nya skatteavdrag, men lagom till industrisemestrarnas slut så annonserades ett nytt förslag.

Förslaget går ut på att de som skriver positiva omdömen och betyg eller rekommenderar en eller flera av de många "Johan Falk"-filmerna på webbsidor, i chattar och fikarum ska kunna få ett skatteavdrag. 

Mannen bakom det nya skatteförslaget, Glenn Kloss vid kulturutskottet menar att det är viktigt för Göteborgs självbild att folk lämnar goda omdömen om "Johan Falk"-filmerna.

- Det är viktigt att det görs svensk actionfilm. Det spelar ingen roll om det blir skitpajigt eftersom Jacob Eklund inte kan hålla en pistol trovärdigt, prata om estniskt amfetamin som att det verkligen existerar eller att ingen har vett att dra lite i filmrullens kontraster så att det vid en kvick okulär besiktning i alla fall ser ut som att det kan hända något lite spännande och coolt i Göteborg med omnejd, och att det inte ser ut som en trevlig familjefilm med ett djur i en av huvudrollerna.

Glenn Kloss menar att det är "av stort värde att många engagerar sig i göteborsk actionfilm".

- Positiva kommentarer och omdömen på diverse filmsajter och på hårdrocksspelningar är det som "Johan Falk"-filmerna går runt på. Utan dessa hade väsentligt färre sett den där scenen där Jacob Eklund sitter i en bil vid Fiskekörka och spejar på prostituerade med en kikare. Till exempel.

- Skatteavdraget är väldigt viktigt i det avseendet att fler personer känner sig manade att skriva de här positiva omdömena. Jag har, ensam, hållit på i två och ett halvt år nu och orkar jag inte skriva fler.

 

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!