Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
6 2023
 
Björklund skulle visa sig "ungdomlig" och haka på vad han trodde var en ny fluga.
Björklund skulle visa sig "ungdomlig" och haka på vad han trodde var en ny fluga.

Björklund visade stridspitten

Publicerad: 2009-08-25

Utbildningsministern Jan Björklund har ofta kritiserats för att vara stel, militant och inte förstå tillräckligt om hur dagens ungdom tänker och tycker. Trots att han tidigare tjänat som skolminister och nu är utbildningsminister har han aldrig jobbat som varken lärare eller elevassistent, yrken där man kommer nära inpå ungdomar, all hans erfarenhet av skolväsendet har varit på papper och det är just denna kritik som Björklunds kritiker riktat gentemot honom.

I ett tafatt försök att knyta an till dagens ungdom har Jan Björklund nu visat sig på öppen gata med sin erigerade penis stickandes ut ur byxlinningen. Det hela har sitt ursprung i en skämtsam bild som Björklund ska ha sett på Internet. Bilden, som har cirkulerat på internet i ett antal månader, föreställer en vit t-shirt som har ett tryck av en penis på framsidan, om personen som bär t-shirten stoppar nederdelen av t-shirten innanför byxorna framtill skapas illusionen av att dennes penis sticker ut ur byxlinningen.

Björklund hade dock inte förstått att det rörde sig om en tryckt t-shirt utan trodde helt enkelt att bilden föreställde en erigerad penis som stack upp ur byxlinningen och att detta var ett accepterat mode bland Sveriges ungdomar. Ett aningen magstarkt mode, samtidigt visste Björklund sedan militärtiden att unga män kan få konstiga utlopp för sina känslor och att detta kanske ändå inte var ett så underligt beteende.

Efter att ha fått slut på minoritetsgrupper att trakassera och desperat att visa att han har kontakt och förståelse för de unga människor vars skolgång han påverkar, valde Björklund att anamma den nya trenden och bege sig ut på Stockholms gator med ett rejält praktstånd stickandes ut ur byxorna i hopp om att göra en mediakupp. Målet för promenaden var en träff med en journalist för en intervju om hur Folkpartiet fundamentalt förändrat den svenska skolan genom tvånget med sexualundervisning för flickor från invandrarfamiljer.

Utbildningsministern drog många blickar till sig och åtskilliga upprörda skrik hördes från kvinnor och barnfamiljer som chockerades över att se den erigerade manslemmen vädras i friska luften. Björklund misstog dock skriken för glada hälsningar och fortsatte vinkandes på sin runda runt staden,  synbart ansträngd och röd i ansiktet av koncentrationen som krävdes för att hålla ståndet uppe offentligt. Samtidigt passade journalisten på att ta åtskilliga bilder av Björklund, själva intervjuen fick dock hastigt avbrytas när Björklund plötsligt insåg vilket misstag han gjort och smet sedan iväg från platsen i en taxi.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev