Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
25 Maj 2024
 
Vad förväntar han sig egentligen med det där håret och ring i örat.
Vad förväntar han sig egentligen med det där håret och ring i örat.

Borgfred under EU-ordförandeskapet

Publicerad: 2009-05-07

Statsminister Fredrik Reinfeldt, M, kallade till sig partiledarna under onsdagens eftermiddag. Målet var att komma överens om, Borgfred, dvs att sluta mobba Anders Borg under Sveriges ordförandeskap i EU.

Statsminister Reinfeldt vill att Sverige ska uppträda kraftfullt och enat under EU ordförandeskapet, även inrikespolitiskt, och det var därför han ville komma överens med oppositionen om att de gemensamt ska sluta mobba finansministern.
- Vi måste framstå som rättvisa och civiliserade under vårat ordförandeskap, förklarade statsministern.

- Jag känner att den senaste tidens trakasserier mot finansminister Anders Borg inte har någon plats i ett ordförandeland. Dessutom erkänner jag att vi gick för långt med förra veckans toalettspolning, förlåt Anders, hoppas håret torkade innan du var tvungen att åka hem från Riksdagen.

Trots att Anders Borg ingår i regeringen med moderaterna och de övriga allianspartierna är han nämligen mobbad och trakasserad även utav dem. Exempelvis brukar Jan Björklund kalla finansministern för "hippiejävel" och uppmana honom att "klippa sig och skaffa ett riktigt jobb". Göran Hägglund brukar kasta hopknöglade pappersbollar på honom och Nyamko Sabuno brukar kort och gott kalla honom för "tönten".

Statsminister Reinfeldt själv är värst och brukar hålla fast den kuvade Borg i ett brottargrepp med högerarmen runt halsen, samtidigt som han med vänster hand knådar in vänsterhandens knogar i hårbotten på Borg och säger;
- Säg att du är en glasögonorm, vem är Statsminister va? VA? VA? vem är statsminister? VA? Prata högre jag hör inte vad du säger?

S-ledaren Mona Sahlin säger dock nej till att villkorslöst sluta mobba Anders Borg under det svenska EU-ordförandeskapet i höst;
- Vi kommer att ha respekt för att Reinfeldt ska hantera svåra frågor. Vi vill ha ett bra ordförandeskap med Reinfeldt i spetsen. Men vi ska fortsätta att vara stenhårda i den politiska diskussionen, och vi kan inte helt släppa mobbingen av Anders Borg, kommenterar Mona Sahlin.

Inte heller Lars Ohly och Peter Eriksson tänker låta bli att helt sluta mobba Anders Borg. Maria Wetterstrand har dock gått med på att sluta mobba Borg, hon bekräftade detta senare för pressen med kommentaren "Jag bryr mig inte om den där tönten, han existerar liksom inte för mig ens, finns inte, som en myra ungefär".

Statsminister Reinfeldt var relativt nöjd när han mötte pressuppbådet efter samtalen i Rosenbad.
- Vi har kommit överens om att låta Anders få äta ifred i Riksdagens matsal nu. Men bara ifall han äter efter oss andra,  mellan 13:00 - 14:00, i annat fall kan vi inte lova att någon inte dricker upp hans mjölk, eller trycker ett öppnat smörpaket i ryggen på honom.

- Samtliga partier har också kommit överens om att inte vänta på Anders utanför Riksdagen när han ska gå hem, tillade statsministern.

Moderatledaren upprepade även att regeringen är aktiv i sin krisbekämpning och att man hoppas att snart kunna ta Sverige in i ett bättre ekonomiskt klimat, men att man också är mycket måna om att inte helt släppa mobbingen av Anders Borg.

 


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Helfoder för hund och baby