Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Daniel Westlings toalettbesök var nära att orsaka en diplomatisk kris.
Daniel Westlings toalettbesök var nära att orsaka en diplomatisk kris.

Daniel Westling mötte Sydkoreas president

Publicerad: 2009-07-13

Daniel Westling befann sig på Öland under söndagen för att där fira kronprinsessan Victorias 32-års dag. I samband med helgvistelsen besökte även Sydkoreas president Lee Myung-Bak Sverige och träffade kungafamiljen inklusive Daniel

Detta var Daniel Westlings första officiella uppdrag efter njurtransplantantionen och det rapporteras ha fortskridit utomordentligt bra, tills Westling på grund av matsmältningsproblem följande hans njuroperation var tvungen att använda Sollidens gästtoalett samtidigt som president Myung-Bak.

Efter att formaliteterna var avklarade intog sällskapet en fyra-rätters supé på Solliden, kungafamiljen, den sydkoreanske presidenten och dennes hustru samt Daniel Westling deltog. I samband med den livslånga medicinering Daniel måste ta för att hans kropp inte ska stöta ifrån sig hans nya njure uppstår ofta vissa matsmältningsproblem och Daniel var under middagen tvungen att uppsöka en toalett. Olyckligt nog behövde även den sydkoreanske presidenten använda toaletten ett par minuter senare, Westling hade då redan suttit i godan ro och klämt i circa en kvart, utan att spola. Skaldjuren som Westling förtärt under middagen kom inte överens med hans matsmältningssystem och resultatet skapade en stark lukt.

När Lee Myung-Bak klev in på gästtoaletten för att nyttja urinoaren var där en obeskrivlig stank som presidenten ska ha sagt "var värre än när jag besökte slummen i Bangkok förra månaden", när presidenten utfört sitt behov och kom ut från toaletten för att återvända till middagen var han synbart irriterad. Han föreföll ha tappat sin aptit då han endast petade i maten och istället drack rikligt av det vin som bjöds.

När Daniel kom ut igen efter totalt 45 minuter på toaletten viskade Victoria i hans öra och förklarade vem det var som varit inne på toaletten samtidigt som han satt och klämde i båset. Daniel, den klassiskt skolade gentleman som han är, bad genast den sydkoreanske presidenten om ursäkt och lyckades på så vis avvärja den diplomatiska kris som var nära att inträffa.

Ann-Louise Prettman, lokalvårdare vid Solliden, var ansvarig för att städa toaletten efter presidentbesöket;
- Jag älskar Daniel, han är sådär trevligt jordnära och pratig som folk från mellersta Norrland, men detta var då ändå något i hästväg. Hela toaletten stank som om det varit avloppsproblem i flera veckor, det var stopp i toalettstolen av allt papper han använt och varje gång jag försökte spola så svämmade det över mängder av brungult vatten på toalettgolvet. Daniel är dock fortfarande min favorit, det är bara synd att något sånt här ska hända honom när det är statsbesök.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD SvD2 SydS GP
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev