Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Hur får vi in "Sexy Happy" i detta budskap?
Hur får vi in "Sexy Happy" i detta budskap?

Trappuppgång med väljare i Hammarby Sjöstad avgjorde valet

Publicerad: 2014-09-11

Svenskbladet erfar att Alliansen tillsammans med ni-vet-vilka i båten rodde hem valet, med mycket knapp marginal.

Det var en av trappuppgång osäkra väljare i Hammarby Sjöstad som avgjorde alltihop, närmre bestämt två föräldrapar som misslyckades slita ipadsen ur barnens händer och vände sig till Björklunds skolpolitik.

Statsvetare och frilans-DJ Göran Stollerud kommenterar valutgången;
- Det troliga scenariot nu är att klassklyftorna fortsätter skena iväg, samtidigt som de sista resterna av trygghetssystemen och infrastrukturen rasar. Det enda vi har att se framemot de kommande fyra åren är deflation och fler ömsinta folkhemsskildringar av Colin Nutley. Hör ni stöveltrampen förresten?

Stollerud menar att valresultatet också delvis kan bero på förseningar kring releasen av ett PM om 'mellanskikten' och 'klassmedvetandet'. Arbetsgruppen bakom det försenade projektet har haft problem.

Det har funnits svårigheter att enas kring ett tilltal för den här trappuppgången. Målet är att informera de boende om hur de själva drabbas av den politik de röstar för, och att även den här gruppen blir mer utsatt när välfärden fallerar. De och deras nära blir sårbara vid sjukdom, arbetslöshet och ålderdom, samtidigt som deras villkor på arbetsmarknaden försämras. Arbetsgruppen har tidigare vädjat med rättviseargument och till ansvarskänsla för samhället som helhet. Men ingenting har fungerat. De boende verkar mest intresserade av kändisar.


Femhundra svettiga parti- och kommunikationsstrateger har arbetat dag och natt sen 1980, med att ta fram ett positivt språk där informationen slår ut som små mjuka blommor, men det finns bara inget trevligt sätt att framföra det här på.

Familjen Svensson, som var med om att avgöra valet kommenterar nyheten;
- Wow, jättekul! Vi beklagar de vräkta barnen som inte klarar grundskolan, våra barn är JÄTTELESSNA över sina kompisar men vi tycker att det är viktigt att betala hyran och rösta så hey! Grattis Sverige - vi har röstat!

Under 2015 kommer projekt 'PM till medelklassen' fortsätta i syfte att vända valresultatet och träffa rätt med tilltalet 'sexy happy'. Arbetsgruppen hoppas även på att inleda ett nära samarbete med Camilla Läckberg för leverera budskapet.


Annons

Jorts Bosch

Fler artiklar av Jorts Bosch


Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!