Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Dollars, smycken och vapen är ny vardag för Nuder.
Dollars, smycken och vapen är ny vardag för Nuder.

Göran Greiders skjorta blir ny S-ordförande

Publicerad: 2011-02-02

En minst sagt välanvänd skjorta tar över rollen som partiledare. I alla fall om man får tro en exminister som bloggar från andra sidan Atlanten. Förvirringen är som vanligt total inom S, men partiet välkomnar sin nya ledare.

Så var det klart: Det blir Göran Greiders skjorta som tar över som partiledare för Socialdemokraterna.

- Jättesmart idé, säger partisekreterare Ibrahim Baylan. Vad kan bättre representera ett arbetarparti än en svettig flanellskjorta.

Därmed är efterträdarfrågan avgjord. Hela Sverige gläds nu åt att slippa de menlösa spekulationer kring huruvida det är Pär Nuder eller en rödmålad ångvält som är huvudkandidat.

Påståendet om skjortan kommer från ingen mindre än just Pär Nuder. Exministern har spåtts återvända till politiken som S-ordförande mer än en gång. En uppgift han hela tiden förnekat. Först vänligt men bestämt, därefter mindre vänligt men mer bestämt, och nu slutligen helt utan vänlighet medan allt och alla ombes dra åt helvete.

- Han är värsta chefen ju, skrattar Ibrahim Baylan. Men skjortan blir bättre.

I sin blogg ”Me, myself and $” redogör Pär Nuder för sitt nya liv i USA. Redan som finansminister bloggade han regelbundet, då hette bloggen ”Pär Nuders tråkiga tankar om S”. Det är inte bara namnbytet som vittnar om förändring. I senare inlägg påpekar han att han inte tänker återgå till politiken då han numera tillhör en gängkultur.

- Jag känner mig fett bäng idag, skriver han i det senaste inlägget där han beskriver känslan av ännu en helg på crack.

Göran Stollerud, psykologiprofessor med inriktning på manliga bloggbeteenden och transatlantiska symtom ger sin syn på den nye Nuder. Han menar på att den senaste tidens medieuppvaktning helt klart har satt sina spår i den gamle sossens psyke:

- Nuder skryter med att han har hamnat i dåligt sällskap vilket tycks haft mycket negativ inverkan på hans attityd och livsstil.

I bloggen finns bilder där Nuder poserar i hiphopkläder, smycken och med händerna fulla av pengar. I bakgrunden hänger vapen som nunchakus och polisbatonger. Sossestämpeln är borta.

”Skjortutbrottet” som Nuders påstående kallas i bloggosfären tros komma av en krönika Göran Greider skrev för en vecka sedan. I den påstod han sig vara till 87% säker på att Nuder skulle bli ny partiledare för S. Nuders svar postades natten till måndag:

- Men Ey lyssna Greider, jag är till 1187% säker på att din rödrutiga jävla skjorta tar över. Och Yo, I don't give a fuck ifall du, eller din fuckin skjorta, dementerar saken.

Socialdemokraterna är jätteglada över att ledarposten nu blir tillsatt. På hemsidan skriver de att sökandet är över och att Greiders skjorta uppfyller alla de krav S hade på en ny ordförande. Den är röd, gammal och noppig samt luktar lite tvättkorg.

- Ingen idag levande människa kan förknippas med Socialdemokratin mer än vad Greiders skjorta gör, säger Ibrahim Baylan. Samtidigt erkänner han att de egentligen var ute efter en självgod man med den rätta mängden pondusspäck.

-Men, säger han och ler. Skjortan är så pass otvättad att den bibehållit formen av Greiders kroppshydda. Det gör den till den perfekta S-ledaren.

 


Annons

Dolph Dilfson

Fler artiklar av Dolph Dilfson


Relaterade länkar: SvD SvD SvD AF AF AF AF AF
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev