Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
18 Maj 2024
 
Göran Hägglund och en av hans släktingar.
Göran Hägglund och en av hans släktingar.

Göran Hägglunds DNA analyserat i smyg

Publicerad: 2010-08-29

En belgisk genetikexpert har i smyg samlat in DNA från Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund och hans släktingar.

Genom en bortslängd servett som Hägglund använt vid en middag, samt ett blodprov från en kusin har den belgiska genetikexperten Marc Vermeeren lyckats samla in ett omfattande DNA-material. En analys av det insamlade DNA-materialet har visat att Hägglund har ett antal kontroversiella släktskap.

Bland annat fann Vermeeren att Hägglunds gener till 98% matchade dem gener som hittas hos apor, detta påvisar att Hägglund är släkt med apor, ett faktum som Hägglund och diverse av hans partivänner nekat till.

En annan kontroversiell upptäckt är att man inte kan hitta något släktskap med dem som Hägglund påstår utgör själva stommen till hans släkt och många andras, en man och en kvinna som Hägglund kallar för Adam och Eva. 

- Vi vet inte varför Hägglund påstått osanna saker om sitt ursprung, resultaten vi har här är till 99.99% säkra, felmarginalerna är mycket små, berättar Marc Vermeeren för Svenskbladet.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev