Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
1 2023
 
SD:s Jimmie Åkesson lovar att gå till botten med det misstänkta hästköttet bland SDs politiker
SD:s Jimmie Åkesson lovar att gå till botten med det misstänkta hästköttet bland SDs politiker

Hästkött i SD:s kommunalpolitiker

Publicerad: 2013-02-27

Idag bekräftades misstankarna om hästkött i Sverigedemokraternas kommunalpolitiker. Provtagningar har visat på mellan en och tio procent häst i partiets förtroendevalda. Det gällde personer på viktiga positioner ute i landets kommuner, meddelar partiets ordförande, Jimmie Åkesson.

I måndags stoppade SD all politisk aktivitet för landets förtroendevalda Sverigedemokrater efter att spår av hästkött hittats i politikerna.

Under morgonen fick Riksdagen information från SD om att partiets egna kontroller bekräftat spår av häst.

– Den information vi hittills har är att det handlar om kommunalpolitiker och i vissa landstingspolitiker inom SD, säger Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna kontrollerar på plats

Sverigedemokraternas ledning har under dagen varit på plats runt om i Sverige för att kontrollera hur kommunerna hanterar köttkrisen.

Enligt Åkesson kan det handla om politiker som valts innan de första larmen om hästkött nådde de svenska kommunerna.

– Vi har lite bristfällig information än så länge. Men är politikerna felmärkta ska de stängas av från politiken, säger han.

– I morse upptäckte vi att vi hade fått ett antal prover som visade positivt på hästkött. Det gällde nämndemän som vi har levererat till Arboga, säger han.

Inga riksdagspolitiker drabbade

Åkesson stoppar tills vidare alla Sverigedemokratiska kommunalråd från att delta i de demokratiska besluten ute i kommunerna.

– Det är ett gemensamt beslut så att vårt förtroende hos våra väljare inte rubbas.

SD fortsätter nu sina provtagningar och Jimmie Åkesson betonar att spår av häst enbart har hittats i kommunalpolitiker och landstingspolitiker. Riksdagspolitikerna verkar ha klarat sig.

– Hur det kommer sig är något vi utreder. Varje politiker har ett unikt DNA och genom testerna har vi kunnat utesluta vissa anfäder, säger han och fortsätter:

– Men vi har fortfarande ett antal föräldrar misstänkta. Det ska vi nu gå till botten med för att få svar på frågan vilka som har parat sig med hästar.

Jimmie Åkesson ber sina väljare om ursäkt och garanterar att i fortsättningen kommer alla Sverigedemokratiska politiker bestå av 100% svin, som tidigare utlovats.


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: SVD IKEA HD Exp AB DI SVT
Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!