Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Chefen fr organisationen Rda Rosen r inte bekymrad ver lget.
Chefen fr organisationen Rda Rosen r inte bekymrad ver lget.

Maffiametoder bakom valmyndighetens ovilja till omval

Publicerad: 2010-10-28

Svenskbladet har tagit del av alarmerande uppgifter från ett antal oberoende politiker och valarbetare som tyder på att manipulation och skrämseltaktik ligger bakom några av felen som begicks i samband med valet i september 2010.

Man har i Göteborg och Värmland känt sig iakttagen av vad man antagit vara byggjobbare iförda jackor där det står "Din rö(s)t räknas". De befunnit sig runt en del förtidsröstlokaler, synligen utan något för sig, och i vissa fall har man även blivit förföljd av dessa "rödjackor".

- Vi har fått döda fiskar i posten när vi gått ut offentligt och kommenterat de underkända rösterna, säger en av de anonyma valarbetarna till Svenskbladet.

Även politiker i de berörda valdistrikten har upplevt vissa märkliga påtryckningar. Marianne Åhman (fp) har haft rödjackor som grillat korv på sin gård i Sunne i Värmland vid ett flertal tillfällen under hösten. Detta efter att Åhman skickat en skriftlig uppmaning via Wermlandsposten till valmyndigheten att värna den demokratiska rätten vid granskningen av de 16 underkända rösterna som kunde gett Folkpartiet de 7 röster som behövdes för knipa ett mandat av Socialdemokraterna.

Marianne Eliasson, ordförande i Valmyndighetens nämnd delger idag valmyndighetens ståndpunkt: Folkpartiet är ett litet fjantparti som aldrig skulle få de där 7 rösterna ändå. Man kan inte veta helt säkert men det är väldigt osannolikt att (fp) skulle få 7 röster till i Värmland och 19 röster i Göteborg.

- Vi anser det ytterst osannolikt utfallet hade blivit något annat under andra omständigheter. Om det hade varit ett annat parti kanske vi gjort en annan bedömning, säger Marianne Eliasson.

Åhman kommenterar Valmyndighetens yttrande:

- Marianne Eliasson kränker Folkpartiet genom att yttra sig om vår storlek och signifikans! Vi har faktiskt komplex för hur vi presterar! Inte nog med att vi blir kränkta på en nationell nivå och mår dåligt över det, vi blir förföljda av rödjackor också.

Andra incidenter som rapporterats - och som polisen inte utesluter kan vara kopplade till Åhmans fall - är bland annat att Centerpartisten Jörg Sundelin blev utsatt för den i den undre världen kända och ödesdigra dödskyssen. Detta av en för honom okänd rörmokare med ketchup på jackan, inför en förvånad medresenär på tåget mellan Katrineholm och Falkenberg.

Jörg hade enligt utsago klagat på valslarvet i röstlokalerna under en grillkväll som organisationen Röda Rosen organiserat på en herrgård i Sörmland dagen innan han skulle åka hem. Där kände han igen en man som ska ha varit ägaren till herrgården.

- Men jag kunde inte placera honom någonstans. Han tjuvlyssnade på he la samtalet, säger Jörg som nu lever på hemlig ort i skydd av polisen.

- Jag minns honom så väl för att han hade en vit katt i sitt knä som han strök medhårs samtidigt som han blängde hotfullt ut i tomma intet. Det var väldigt obehagligt. Äldre män med ketchupflaskor i händerna viskade hela tiden saker i hans öra och de kallade honom för "G". Men jag har ingen aning om vem det kan ha varit.

Chefen för organisationen Röda Rosen som inte vill gå ut med sitt namn säger till Svenskbladet att han inte märkt att något uppseendeväckande ägt rum vid den senaste grillfesten". Han är inte bekymrad över läget.

Leif GW Persson, tillfällig chefskriminolog vid polisens särskilda politiska inrättning, kommenterar händelserna:

- Det finns en del gemensamma nämnare i de här olika fallen, men det skulle lika gärna kunna vara en slump. Allt tyder ändå på att det finns en enskild person som ligger bakom alla händelser. Det brukar vara så när det kommer till den här typen av kriminella organisationer.

- Det viktiga just nu är att vi ser hur valprövningsnämnden agerar och gör en bedömning om de kan ha blivit påverkade utifrån. Men jag kan egentligen inte kommentera enskilda fall, det kan skada den eventuellt pågående utredningen,
förklarar Leif GW Persson.

Valprövningsnämnden fattar beslutet den 17:e november.


Annons

Rabiata Argenstrm

Fler artiklar av Rabiata Argenstrm


Relaterade länkar: DN HD
Annons