Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Turkar som jobbar i pizzerior är bland de farligaste islamisterna enligt Åkesson.
Turkar som jobbar i pizzerior är bland de farligaste islamisterna enligt Åkesson.

SD; "Alla muslimer är likadana"

Publicerad: 2009-10-27

- Alla muslimer är likadana och de är jättefarliga, påstår Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i sin senaste debattartikel i Aftonbladet.

I artikeln pekas muslimer ut som en homogen grupp med en hemlig agenda att islamisera Sverige.
- De många krigsflyktingar som riskerade att få sina familjer mördade i konflikter i Irak och Somalia är farliga muslimer. De vill helt säkert inget annat än att tvinga på resten av svenska folket sin religion istället för att försöka lappa ihop sina liv i ett nytt land jobbandes i städ- och restaurangjobb som ingen svensk vill röra.

Dessutom menar Åkesson att problemet med muslimerna i Sverige går längre tillbaka än flyktingar från dessa relativt färska konflikter;
- De många förföljda iranier som flydde från den hårdfundamentalistiska Ayatollans regim under 80-talets Iran är precis som alla andra muslimer från Mellanöstern som vill införa Sharia-lagar och vars första prioritet är att tvinga sina egna åsikter på andra människor.

- Jag såg nog hur de demonstrerade på Sergels Torg för införande av sharialagar direkt efter det där valet i Iran, eller vad det nu var de protesterade över, kommenterar Åkesson i sin artikel.

Åkesson fortsatter därefter sitt utspel, denna gång riktat gentemot folket från den anatoliska halvön;
- Dessutom har vi alla svensk-turkarna som bott här i Sverige i tjugo-trettio år samt deras barn som vuxit upp här. De är alla jättefarliga strikt troende muslimer som inte alls dricker Efes öl och arbetar 60 timmar i veckan i sina egenhändigt hoptjänade Pizzerior.

Även det forna Jugoslavien fick sig en slev av Åkessons kritik;
- De Bosnier som kommit till Sverige är också likadana som de andra farliga muslimerna och de är inte alls duktiga på fotboll och en inspiration för unga fotbollsspelare över hela Sverige.

Jimmie Åkesson avslutade sitt utspel med att klargöra att Sverigedemokraterna är ett "Israelvänligt" parti som stöder staten Israel, och därmed kan inte partiet beskyllas för att vara rasister. Åkesson motiverar partiets förhållning gentemot staten Israel med att "Israelerna har rätt och palestinierna har fel. Det är inte alls en komplicerad fråga som nämns redan i bibeln och sträcker sig tillbaka till över 2000 år sedan."


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: Aftonbladet DN SvD SvD2 DN DN3 DN4 Expressen SvD3 SvD4 SvD5
Annons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!