Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Petzäll (SD) drabbad av generande hårväxt efter turkförgiftning.
Petzäll (SD) drabbad av generande hårväxt efter turkförgiftning.

SD-ledamoten var förgiftad av Turkisk yoghurt

Publicerad: 2011-02-09

Sverigedemokraten William Petzäll blev natten till söndag omhändertagen för gruvfylla. Mycket talar dock för att riksdagsledamoten blivit förgiftad av Turkisk yoghurt. SD-ledningen tillbakavisar uppgifterna.

- Han betedde sig som värsta irrturken, berättar Petzälls före detta flickvän. Han gick in i väggar, välte teven och var allmänt jiddrig.

SD-ledamoten William Petzäll, 22, omhändertogs av polis i Trelleborg natten mot söndagen. När polispatrullen för tredje gången anlände till festen var både inredning och ägodelar sönderslagna.

 - Typiskt turkbeteende, säger SD:s partiledare Jimmie Åkesson. Vi har krävt att Petzäll tar time-out och söker professionell hjälp.

Exflickvännen berättar hur Petzäll till en början betedde sig precis som vanligt. Han sjöng nationalsocialistiska visor och drack hejdlösa mängder sprit tillsammans med tabletter. När fyllehungern slog till tog han sig en titt i kylskåpet.

- Jag hade Turkisk yoghurt stående i kylen, berättar hon skamset. Jag hade hällt över den till en djuptallrik eftersom jag visste att William skulle komma. Han fick inte se originalbyttan.

Utan vetskap om vad det var slevade Petzäll i sig all yoghurt. När hungern var stillad kokade han kaffe till alla på festen.

- Ett anonymt tips inkom från lägenheten, säger Hans Nilsson, vakthavande polisbefäl. Någon av festdeltagarna hade reagerat på att det bjöds på kaffe, och starkt var det också.

Totalt fick polisen tre larm under lördagskvällen från adressen. Ett polisiärt ingripande gjordes först vid tredje besöket. Vid de första två besöken bedömdes Petzäll inte utgöra någon fara, varken för sig själv eller andra på festen.

- Han hade vitt klet kring munnen första gången vi kom dit, berättar Hans Nilsson. Jag har för mig att han hade en lustig liten mössa på huvudet också.

Flera festdeltagare som vill vara anonyma bekräftar den saken för Svenskbladet.

- Andra gången så spann han omkring i ett par snabeltofflor och lekte magdansös, skrattar Hans Nilsson. Men inte heller då fanns det tillräckliga skäl för ett omhändertagande.

När så ett tredje larm inkom från samma fest blev det annat ljud i skällan. Patrullen eldade upp sig. En gång är okej. Två gånger, okej såvida det bjuds på dansshow och nybakad baklava. Men tre gånger, nej nu skulle någon få på nöten.

- Vi tog ut honom i trapphuset där vi gav honom rejält med spö. För i det läget trodde vi faktiskt att han var turk på riktigt, så illa däran var han, säger Hans Nilsson.

Petzäll fördes till fyllecell där han fick tillbringa natten. Trots stora mängder alkohol vaknade han helt utan baksmälla. Något som bör tillskrivas det faktum att han inte drack på fastande mage utan hade den full av yoghurt och andra turkiska gottigheter.

- Morgonen efter såg han ut att behöva en kram, säger häkteschefen Ola Junghed. Så jag gav honom en.

Turkförgiftningen upprör i de egna leden. Jimmie Åkesson vill inte höra talas om saken:

- William Petzäll har inte fått i sig någonting med utländsk härkomst. Han har druckit ren sprit och käkat piller på det. En hederlig fylla precis som vilken svensk som helst. Dessutom är väl yoghurtturken grek vad jag vet?

Fotnot: Petzälls exflickvän vill vara anonym av rädsla för repressalier från partihåll när hon nu råkar vara exflickvän till en turk.


Annons

Dolph Dilfson

Fler artiklar av Dolph Dilfson


Relaterade länkar: AB AB AB SvD DN Exp Exp Exp Exp Exp DD TA DN2
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev