Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 Februari 2024
 
Judas tog 30 silverpenningar för sitt svek, tänker du ta 175 kronor?
Judas tog 30 silverpenningar för sitt svek, tänker du ta 175 kronor?

Unga skall köpas med 30 silverpenningar

Publicerad: 2010-07-14

I en patetisk gest till de människor de under flera år jagat och förföljt likt rävar vid en engelsk foxhunt har  regeringen nu under ledning av Hanif Bali (m) genom en debattartikel erbjudit sig att reducera momsen på datorspelsevenemanget Dreamhack.

Artikeln är maskerad som en hyllning till datorfestivalens "kulturform", frågan kvarstår dock hur "kulturellt" det egentligen är att sitta och svettas i en lokal med 10.000 andra svettiga människor där åtminstone en liten del av deltagarna dessutom sitter och smygrunkar framför datorn. Kanske är det hela någon sorts "modern konst" performance art föreställning a la Paul McCarthy? I skrivande stund är avgiften till Dreamhack 700 kronor, momsen på detta, 25%, motsvarar 175 kronor.

Christian Engström, medlem av EU-parlamentet för Piratpartiets räkning har kommenterat Hanif Balis debattartikel;
- Under flera år har regeringen kommit med integritetskränkande lagstiftning som IPRED och FRA, med dessa lagar har de utmanat och förföljt våra medlemmar. Nu tror de att de kan släta över detta med 25% rabatt till Dreamhack, det blir ungefär 175 kronor i "Judaspengar" som de hoppas kunna köpa väljare med.

- Ingen av våra medlemmar ska acceptera detta, hör ni det! Vi slåss till sista spawnpointen är tagen, inga femtekolonnare och inga avhopp!

Göran Stollerud, professor i nedladdning vid Lunds Universitet samt ägare till en C64, har även han kommenterat Moderaternas utspel;
- Detta är verkligen ett desperat försök att plocka röster från en grupp där förtroendet är mycket lågt. Man kan bara fråga sig varför förtroendet är så lågt hos denna grupp?

- Jag vill minnas att någon inför valet 2006 sa något i stil med "vi vill inte jaga och kriminalisera en hel generation", kan det kanske ha något med saken att göra?


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SVD
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev