Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Publiken är naken, men Firman Boys vill behålla stringen och spelarna får nya dräkter
Publiken är naken, men Firman Boys vill behålla stringen och spelarna får nya dräkter

AIK:s supportrar i nakenprotest mot våldet

Publicerad: 2011-05-28

Skandalen under Skånederbyt mellan Helsingborg och MFF blev droppen som fick bägaren att rinna över.

För fyra veckor sedan fick matchen mellan AIK och Syrianska avbrytas efter att bengaliska eldar tänts och läktarvåldet satte igång, nu skedde en liknande incident på Swebank arena trots att man delat ut 20 000 flygblad som uppmanade supportrarna att sudda bort sina sura miner.

AIK:s fans är trötta på våldet och kommer i fortsättningen att klä av sig nakna inför varje match, allt för att slippa smällare och andra störningsmoment under matchen. 
Firman Boys vill däremot behålla stringen på. Och rånarluvan. 

- Vi vill inte vara en anonym massa med nudister, rånarluvan och stringkalsongen är en del av vår identitet. Så att man vet att man hör ihop liksom, säger en Firman Boys medlem som vill vara anonym.

Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd har räknat ut att det är männen som står för merparten av våldet, heterosexuella män med ett överskott av testosteron.
Heterokillar med namn som slutar på y, som Jimmy, Johnny, Ronny och Tony är överrepresenterade bland våldsverkarna.

Därför vill man locka kvinnor och homosexuella män. Detta görs bäst med nakna eller nästan nakna spelare på plan. AIK är först ut, men alla herrfotbollslag är involverade.

Khenny Tallinger, ordförande för Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd, berättar att man håller på att plocka fram en ny fotbollsdräkt för män, en stringkalsong som täcker en del av ryggen, så att det finns plats för en nummerlapp.

Damfotbollen kommer i fortsättningen att behålla sina dräkter då våldet inte nått deras läktare.

Idén till stringfotbollen kommer från Kina, där Wang Liwei, vice ordförande i Kinas golfförbund ställer krav på att de kvinnliga golfspelarna ska låta sig fotograferas i bikini och ställa upp i skönhetstävlingar. Tanken är som vanligt att försöka locka mer publik till en kvinnlig idrott. Behövs mer publik och uppmärksamhet är det enkla receptet att klä av elitidrottande tjejer kläderna och blotta mer hud.

Kvinnlig golf handlar inte bara om tävling. Det är också frisk luft, vackra vyer och unga och dynamiska flickor, säger Wang Liwei.

- Manlig fotboll handlar inte bara om läktarvåld och alkohol, det är också frisk luft, grönt gräs och snygga rumpor, säger Khenny Tallinger. Gaymarketing är grejen. IKEA och Skånemejerier var snabba med det, vi inom svensk fotboll vill inte vara sämre.


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: AB Sport AB Sport 2 AB Sport 3 DN Exp DN 2 Exp 2 Exp 3 Exp 4 Exp 5 SvD SvD 2 SkD Utmaningen DN 3
Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby