Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
Så där söta hundvalpar och kattungar ska de avrätta i Nya Slussen.
Så där söta hundvalpar och kattungar ska de avrätta i Nya Slussen.

Dold arkebuseringsplats för nyfödda hundvalpar funnen i Nya Slussen-förslaget

Publicerad: 2011-12-17

I måndags klubbades ombyggnationen av Slussen i Stockholm igenom.

Diskussionerna kring en ombyggnation av Slussen har hållits i flera år, och flera experter har uttalat sig om att Slussen håller på att falla sönder och att en ombyggnation eller omfattande renovering är ett måste.

Efter många turer fram och tillbaka har en majoritet i Stockholms stad samsats kring förslaget "Nya Slussen". Men motståndet mot detta förslag har varit massivt. 

Martin Gruséus var länge ointresserad av ombyggnationen av Slussen till dess att någon av hans facebookvänner länkade en artikel som Benny Andersson skrivit om (och mot) Nya Slussen. Då började han fatta misstankar mot Slussenplanerna:

Om en äldre man skriver en insändare till en dagstidning, då måste det ligga något i kritiken som framförs.

Martin Gruséus anser sig själv vara utbildad arkitekt, då han "läst det mesta som finns att läsa om arkitektur på biblioteket i Bagarmossen och på svenska internet" men är för tillfället arbetslös:

- Jag är ju självutbildad arkitekt, så jag vet ju var man ska leta efter oegentligheter på ritningar. Det jag funnit i Nya Slussen-förslaget är inget mindre än en skandal. Det är ett dolt utrymme.

- Det enda jag kan tänka mig att detta utrymme är till för är att man ostört ska kunna avrätta nyfödda, skyddslösa hundvalpar och kattungar. Och det är ju rent utsagt förskräckligt!

Sten Nordin (m), är finansborgarråd i Stockholms stad och den som varit drivande för "Nya Slussen".

- Det stämmer. Ett speciellt avskilt utrymme i Nya Slussen-förslaget är en arkebuseringsplats för nyfödda hundvalpar och kattungar. Men det här är invändningar ni borde haft tidigare. Nu är förslaget redan klubbat. Mohahahahahaha!!

 

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam