Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
"Stöpa egna ljus då? Eller vaska guld? Svarva? Eller ta ur pinnen ur rektum?"
"Stöpa egna ljus då? Eller vaska guld? Svarva? Eller ta ur pinnen ur rektum?"

Stockholmare ängsliga över ovisshet kring nästa stora trend bland ängsliga stockholmare

Publicerad: 2012-02-29

Stockholm, världens mest trendkänsliga huvudstad, är åter ängslig.

Tidigare har ängsligheten handlat om huruvida man fått till en tillräckligt ironisk mustasch, eller om man hunnit med att skriva den där romanen under tiden man var pappaledig, gjort egen öl eller om man lärt sig att stoppa och bjuda på egenhändigt tillverkad korv före alla andra i sin bekantskapskrets. 

År 2012 är istället stockholmarna ängsliga över vad som blir nästa trend som de kan vara först med att bli först med.  Och sedan prata och twittra om denna nya trend som om de hållit på med detta nya hela livet.

Det finns helt enkelt inte någon ny trend att vara ängslig kring.

Att stänga ner sitt Facebook-konto tycktes i och med Facebooks börsintroduktion ha varit lite av en trend, men inte nog för stockholmarna att hålla sig fast vid. 

Viking Graham-Jern, 24, trendkänslig hipster som bor i en etta i tredje hand på Söder. Han är mycket orolig inför nästa trend:

- Det är inte kul det här. När jag träffar mina vänner sitter vi bara tysta, ingen vågar liksom prata om något som inte är trendigt och coolt. 

- Man får gripa efter halmstrån, och hoppas på att något blir trendigt. Nu har jag börjat läsa horoskop helt oironiskt, jag dricker numera bara Vodka/mjölk när jag är ute och så ska jag börja mala mitt eget mjöl, skjuta armborst och börja läsa Ranelids böcker.

- Vänta nu, nästa trend, det kanske är att prata om det som kanske blir nästa trend? I så fall är jag först!

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam