Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
18 Maj 2024
 
Tomten drar sderut.
Tomten drar sderut.

Tomten konverterar till islam

Publicerad: 2010-12-23

Förbered barnen på att det inte blir några julklappar utdelade av Jultomten i år.

Jultomten låter nämligen meddela att han konverterar till islam. Han säger att han funderat länge över beslutet och att det "känns rätt". Han säger även att han slutar med omedelbar verkan och att han därför inte kommer att göra några hembesök på Julafton.

- Det finns så mycket okunskap kring islam och muslimer. Jag tänker att om jag, som ändå sitter på en maktposition, kan sända ut signaler om att det inte är något att vara rädd för så kanske folk börjar tänka. Och skägget har jag ju redan, skrockar Jultomten.

- Varför jag valde just islam är mer ett statement än ett riktigt religiöst intresse. Det är ju typ samma bok - Koranen och Bibeln. Same shit, different cover.

Men tomten betonar att även om det är "skit" så är det en hög med skit som väldigt många människor litar till, tror på och älskar. Det tycker tomten att man ska respektera:

- Jag menar jag har ju hållit kristendomens flagga högt i över 100 år. Till vilken nytta? Alla som blir sura och arga borde tänka på det. 

Jultomten säger sig även ha lite reumatism som blir bättre i varmt väder. Det varma vädret passar även hans kroniskt förkylda ren, Rudolf. 

Han förstår att hans beslut kan vara ett hårt slag mot de, framför allt män, unga som medelålders, som ser oerhört mycket fram emot julklapparna och jultomtens julklappsutdelning.

- Det var kanske korkat att jag berättade om mitt beslut att konvertera till islam för AIK-klacken under gårdagens derby. Jag trodde att vuxna karlar kunde ta beslutet. Ack så fel jag hade. Jag är väldigt ledsen för alla ideellt arbetande ordningsvakter som blev misshandlade.


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: DN DN2 Ab Ab2 Ab3 Ab4 Ab5 Ab6 Expressen Expressen 2 Expressen 3 Expressen 4 Expressen 5 Uppsala tidning Ab7 SR Tv4 HI Folkbladet HD.se
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev