Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Ingrid Svensson, Sveriges intelligentaste kvinna och bloggande rulltrappsreparatör
Ingrid Svensson, Sveriges intelligentaste kvinna och bloggande rulltrappsreparatör

Lögnen om bluffen

Publicerad: 2011-03-16

I dagarna har en bloggande rulltrappsreparatör avslöjats som bluff, han finns inte menar bland annat GP i en artikel i tisdagens tidning.

Svenskbladet kan som enda trovärdiga tidning meddela att avslöjandet om bluffen är en lögn; reparatören finns i allra högsta grad. Hon heter Ingrid Svensson och är förutom rulltrappsreparatör också kroppsbyggare och medlem i föreningen MENSA. Hon anses dessutom vara en av Sveriges intelligentaste personer.

SL:s fastighetschef Juan Copoví-Mena påstår att uttrycken som används i bloggen* är påhittade, men Ingrid menar att man inte kan lita på folk som inte själva är på golvet.

- Vi har vårt eget språk, språk som inte andra är invigda i helt enkelt.

- Jag menar, varför ska alla nödvändigt blanda sig i när hänget till kranbygeln vi mekat in på 3:an har låst sig? Det blir ju ändå bara vi som får kämpa med att hissa ner ett helt kraghjuls-skrov. 

- Varken cheferna eller passagerarna har nån glädje av att veta att de dubbla dalsläppen är nitade. Vi skriver körförbud på rulltrappan om nån undrar. Mer behövs inte.

Svenskbladet har även försökt komma i kontakt med GP:s reporter Magnus Carlsson, men har efter lite wallraffande kommit fram till att han inte finns. Däremot har redaktionen en robotskrivare, en MC 7611 som kallas Mangan. Han brukar få ta de tråkiga artiklarna, de om hund överkörd i Kortedala, Ove Hansson fyller 100 och bilisterna klagar på bensinpriset (igen).

- Mangan skriver trista artiklar på nolltid, berättar en reporter på GP som vill vara anonym.

Också den i övrigt trovärdiga sidan Faktoider, som bland annat finns på Facebook stämmer in i kören och påstår att rulltrappsreparatören är en bluff.

Göran Stollerud, professor vid Lunds universitet och expert på faktagranskare och pöbelhysteri konstaterar lakoniskt:

- Sådan är människan. Först tror alla, sedan ropar ett litet barn att kungen är naken och då inbillar sig hela högen att kungen verkligen är naken, trots att han på alla illustrationer brukar ha både krona och kalsonger. Att rulltrappsreparatören inte finns i den form folk trott stämmer, det är inte en man.

- Men att döma ut henne för att hon är en skitsnygg kvinna, det är att göra sig själv en otjänst. Smart dessutom. Mycket smart. Vi är lite bekanta från min tid vid Södertörns högskola. Hon vinkade alltid så glatt med en släpprem eller en bämmert i högsta hugg. En förtjusande reparatör om jag får säga det själv.

* Adressen till bloggen är http://rulltrappereparatoren.blogg.se/


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: GP GP 2 Rulltrappereparatören City AB Rulltrappan pÃ¥ Twitter
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev