Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Johnny tvingades äta något som hette "Bumbibappi eller liknande".
Johnny tvingades äta något som hette "Bumbibappi eller liknande".

Johnny, 39, tvingades äta vegetarisk lunch

Publicerad: 2011-03-03

Det var på onsdagen som Johnny Modigh, 39, asfaltskonsult, tvingades att äta vegetarisk lunch.

Tilltaget skedde i lunchrestaurangen som ligger vägg i vägg med mannens arbetsplats. 

- Det är en bra restaurang, den ligger nära. Jag går ofta dit men har aldrig tidigare varit med om något sånt här, säger Johnny som vägrar att skämmas för det inträffade.

- Jag vill berätta för andra vad jag har varit med om, fortsätter han.

Johnny som arbetar med att "kränga och lägga asfalt" fastnade i telefon med en orolig kund och kom således 28 minuter senare till lunchbespisningen än han brukar. Dessa 28 minuter visade sig vara ödesdigra. Av de tre maträtter att välja mellan valde  Johnny oxrullader - något han ätit flera gånger tidigare och som han vet innehåller kött.

Men när Johnny skulle beställa fick han beskedet att oxrulladerna "var slut". Då frågade Johnny vad som rekommenderades och fick till svar att det enda som fanns kvar på menyn var "något som hette Bumbibappi eller liknande".

Motvilligt valde Johnny att satsa sina lunchpengar på detta ytterst osäkra kort. Maträtten visade det sig, när Johnny väl ätit en stor del av portionen, vara vegetarisk - det vill säga utan någon form av protein från djurriket.

- Jag fick ingen som helst information om att det var en vegetarisk rätt, säger Johnny. Men sedan upptäckte jag att det inte smakade kött och då gick jag och frågade serveringspersonalen.

Maj-Lis Thuresson, ansvarig serveringspersonal på lunchrestaurangen, förklarade för den besvärade mannen att han kunde få lite köttspad från en kantin som innehållit oxrullader, men säger att mannen avstod detta.

- Och innan han visste om att det var en vegetarisk rätt åt han med god aptit, säger Maj-Lis.

 

Fotnot. Maträtten Johnny åt heter Bibimbap.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev