Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
28 November 2021
 
James däckades av ett Ostron, men Ozzy fortsatte turnera, trots ev Rabies-smitta.
James däckades av ett Ostron, men Ozzy fortsatte turnera, trots ev Rabies-smitta.

Metallica åter i Sverige den 4:e Maj

Publicerad: 2009-03-16

Nu har ett datum för Metallicas återbesök satts, måndagen den 4 maj. Denna konsert är för att ersätta den konsert i Mars i Stockholm som ställdes in på grund av sångaren James Hetfields hastiga insjuknande.

Konserten ställdes ursprungligen in då James Hetfield blev magsjuk efter att ha ätit ostron i Stockholm, de övriga tre  Metallica-medlemmarna Lars Ulrich, Kirk Hammett och Robert Trujillo ursäktade hans bortfall och berättade att han befann sig på sjukhus.

– Tyvärr måste jag meddela er att James har haft en väldigt tuff dag och att han är på väg till sjukhus just nu. Vi tror att han måste stanna på sjukhuset för undersökning. Han kan ha drabbats av något allvarligt så vi hoppas naturligtvis att han känner sig bättre väldigt snart, berättade Lars Ulrich för Metallicas fans.

Lars Ulrich kommenterade ytterligare:

– Tro mig, ni inte vill höra någon av oss tre sjunga. Och självklart vill vi inte vara här som Metallica utan vår bror och styrka James. Och det kanske var lika bra, för Kirk mår lite dåligt av en kopp choklad han drack, vi hörde med hotellet och mjölken var två dagar efter "Bäst-före datumet". Själv är jag dessutom jättetrött eftersom jag varit uppe lite väl sent igår, det var en dokumentär på hotellrummets TV om isbjörnar som jag tittade på, och känner mig inte riktigt på topp så det är nog bäst för oss allihopa att vi ställer in konserten.

Historien och detaljerna kring incidenten har nu väckt starka tvivel bland de äldre fansen, kritik riktas nu mot att Hetfield däckades av något så bagatellartat som ett ostron och att detta varken är Rock'n Roll eller särskilt Metal.

Peter Evertsson, medlem av Metallica Fan Club Sweden, berättar;

- Axl Rose brukade sänka en flaska Whiskey och en flaska Vodka per kväll innan han satte på ett par groupies, sen kunde han ändå spela gig dagen efter med perfekt falsettröst. Axl skulle knappast låta sig däckas av ett ostron.

Även Jessica Karlsson, hängiven fan och medlem av "Skid Row" fan club Sweden berättar;

- Johann Sebastian sov inte ens vissa nätter utan låg och smuttade på en flaska Jack Daniels med en tjej på vardera armen.

De äldre fansen pekar nu på sin ungdoms rockstjärnor,  Ozzy Osbourne, bet huvudet av en fladdermus på scenen och fortsatte sin turne med en gig varannan kväll i olika länder varje kväll, trots att han fick ta akut medicinering mot rabies i förebyggande syfte då fladdermusen han bet huvudet av troligtvis var Rabies-smittad.

- Inte ens när det började löddra ur munnen så slutade han sjunga eller tog ledigt från framträdanden, berättar Sune Wikfors, en hängiven Ozzy-fan från Skellefteå.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 8 kommentarer

Go hell Mettalick!
Inte kom i Sverjen, go hell Mettalick. Inte bra inte bra vårt kille tjeja, ungdom! Murda music! Voll sam!

Yembal Kabil Lantalaos, (för 33 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Mjukglass
Mycket talar för att James Hetfield fick nog av Stockholm efter att ha fått en mjukglass med chokladströssel när han skulle ha en mjukglass med karamellströssel. Och när sockervadden inte fanns i rosa, utan bara vitt, ja då blev han helt skogstokig, och drog från stan direkt.

Esau Persson, (för 33 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Do you want circumcision
Hörde från opålitliga källor att sockerberoende amerikan som Kirk är, så sockrade han sin kopp choklad och även sockret hade passerat "bäst före-datumet"

Kÿrk, (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Nej, vad ska vi ta oss till nu då
Vem har bjudit in dom där till Sverige igen? Måste vi se till så det inte blir någon konsert den här gången heller. Ecolibakterier i deras banana split funkade ju bra men vad ska vi hitta på nu?

Bajsmannen, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Koltabletter
asså typ nej bah? o nu ba but yea but but no but but yea but butno but but ye but but nooo han ä töff

ef, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank