Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Ingen större skillnad från tidigare
Ingen större skillnad från tidigare

SL inför boskapsvagnar

Publicerad: 2008-11-05

Antalet passagerare som nyttjar tunnelbanan i Stockholm blir flera och i takt med det blir det trängre. Nu vill SL testa att införa en ny sorts vagnar för att stävja trängseln. Med så kallade Boskapsvagnar kommer SL både att ge sig in i nötkreaturs-transport branschen, samtidigt som man inför ännu ett alternativ till överfulla tunnelbanevagnar.

De nya vagnarna används till hälften för kreaturs-transport av diverse boskap och resterande platser är tillgängliga för tunnelbaneresenärer.

Fyra av de nya vagnarna har nu satts i prov på den röda linjen och Helena Sundhetsliv vid SL:s pressjour kommenterar;

– Med dagens trend att köpa lokalt tillverkad mat finns stora summor att hämta i boskapstransport. Vi har därför börjat traffikera fyra boskapsvagnar, under sex månader ska de testas i trafiken, och om det faller väl ut kommer vi att införa ännu fler boskapsvagnar.

På frågan hur detta kommer att påverka resenärerna svarar Sundberg;

- Det blir ännu flera tåg att åka med och också en möjlighet för människan att knyta sig åter till naturen, vi har ju sett ett stort intresse för serier som "Bonde söker fru" de senaste åren. Vad gäller komforten, tja det är väl egentligen ingen större skillnad från hur det var innan.

- Alla djur vi transporterar är 100% svenskt kött, garanterar Sundberg, muslimer har alternativet att färdas i vagnar som endast transporterar får och getter.

På T-Centralen möter vi resenärer som nyss rest med de nya vagnarna;

Lisa 5, med sin mamma Lene berättar;
- Kossan bajsade på en fajbror, sen tappade jag min vante.

Göran Yggstrand 35, revisor, kommenterar;

- Boskapsvagn? Vaddå boskap, det var precis som det brukar vara. Det luktade lite komocka men jag trodde det var en fältbiolog eller någon rökskadad rollspelare på väg hem från ett lajv.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev