Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Hårda strider utspelade sig under dagen vid Stockholms slott när polisen försökte återta det.
Hårda strider utspelade sig under dagen vid Stockholms slott när polisen försökte återta det.

Stockholm i Tomtarnas våld

Publicerad: 2010-12-24

Under gårdagsnatten inleddes en attack mot Stockholm Kungahuset samt andra för staten Sverige viktiga institutioner anfölls av beväpnade tomtar.

Attacken inleddes under gårdagskvällen med ett överfall vid Stockholms slott, två tomtar ur en speciell kommandostyrka överrumplade en värnpliktig vakt och tog dennes vapen. Därpå gav hela den värnpliktiga styrkan upp i löfte om tidiga julklappar och lämnade över Stockholms slott i tomtarnas våld.

Anfallet tystades ned av Polisen som under julaftonen desperat försökt ta tillbaka Slottet med hjälp av nationella insatsstyrkan, dock utan att lyckas då tomtarna är tungt beväpnade med AK5:or och Kulspruta 59 som de stulit från Högvakten.

Dock har man blivit varse om att tomtarna inte var ensamma, i andra delar av Stockholm rapporteras under julaftonen diverse tomtevåld och attacker. Esther Frankfurter 83, boendes i Gamla Stan, berättar hur hon blev vittne till en av tomtarnas terrorattacker;
- Det var en tomte som rusade upp till en polisbil med två poliser sittandes i, rutan var nedvevad och han slängde in en handgranat samtidigt som han skrek "God Motherfucking Jul på er!", polisbilen sprängdes i luften och tomten sprang därifrån med ett mörkt och ondskefullt skratt.

Ingen vet var tomtarna kommer ifrån, eller vad de vill, det står dock klart att de är ute efter att störta den svenska staten. Tomtarna följer ej heller genevekonventionen, enligt ögonvittnen har de kallblodigt avrättat åtskilliga värnpliktiga.

Under julaftonsnatten var fortfarande polis och försvarsmakt handlösa gentemot tomteoffensiven som bland annat stört kommunikationerna genom att ge sig på telenätet. Ett problem för försvarsmakten är att de styrkor som är disponibla alla består av fittiga värnpliktiga som inte klarar av att skjuta mot tomtarna utan istället kapitulerar omedelbart.

På en knastrig telefonlinje lyckas Svenskbladet få tag på professor Göran Stollerud, expert på terrorism och tomterelaterad brottslighet. Han berättar att händelseförloppet är oväntat;
- Det är svårt att avgöra vad det rör sig om, det kan vara tomtar som har radikaliserats efter att ha läst texter på Internet.

- Eller så kan det röra sig om någon sorts rymdvarelser som ser ut som tomtar, ungefär som i filmen 'Killer Clowns From Outer Space'.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: aftonbladet svd dn hd expressen metro sverigesradio gp hbl nyhetskanalen expressen2 unt sydsvenskan nyheter24 svt nsd folkbladet kuriren vk Dagen NT
Annons
Helfoder för hund och baby