Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Zombier och 50-taggare sprang i lrdags Marathon genom Stockholms gator.
Zombier och 50-taggare sprang i lrdags Marathon genom Stockholms gator.

Stockholm Zombie Marathon 2009

Publicerad: 2009-06-01

Under lördagen så hölls två stora evenemang i Stockholm, Stockholm Marathon 2009 samt Stockholm Zombie Walk. Stort kaos höll på att bryta ut då de två evenemangen var schemalagda på exakt samma tid och exakt samma plats.

Stockholm Marathon är ett årligt maratonlopp genom Stockholms centrala delar, starten går utanför Stockholms Olympiastadion och målgången är inne på stadion. Precis som Vasaloppet präglas deltagarna av medelålders män som kommit i 40- eller 50-årskris samt mammor som vill bli av med de kilon som de aldrig lyckades bli av med sen senaste graviditeten.

Stockholm Zombie Walk är ett mindre arrangemang som samlar grupper av skräckfilmsfanatiker, gothare, lajvare och nördar, i korthet går det ut på att de deltagande klär ut sig till zombier och sedan går genom Stockholm för att visa upp sig för varandra och förbipasserande.

De två arrangemangen krockade så till den grad att stora ändringar hade behövt göras i schemat för båda evenemangen, i sista minut samlades de olika organisatörer för ett krismöte där de diskuterade ett eventuellt samarbete. Lösningen blev ett samarrangemang av de två olika evenemangen, Ztockholm Zombie Marathon blev det nya namned på arrangemanget.
- Det är väl onödigt att störa varandras evenemang när man kan samarbeta, berättar en glad David Stjärta, huvudarrangör för fd Stockholm Zombie Walk.

Hans motsvarande från Stockholms Stad, Petra Nordin-Hallström koordinator för fd Stockholm Marathon håller med honom;
- Ärligt talat, när en grupp män som uppenbarligen var inne i sin 50-årskris löpte förbi mig på lördagen, så var jag osäker på i vilket av arrangemangen jag var på, de flåsade och stönade så mycket liksom.

Även nästa år kommer Ztockholm Zombie Marathon att anordnas och då räknar man med ännu fler besökare. Man har dessutom utökat springstilarna från att bara innefatta vanlig löpning och pensionärsspring till att också omfatta halvdöd lunkning och krypning.
- Nästa års tagline kommer att vara något i stil med "Ztockholm Zombie Marathon, för heldöda och halvdöda fläskisar (medelålders löpare), eller något i den stilen,
berättar David Stjärta glatt för Svenskbladet.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev