Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Olagliga bullar orsakar varje år fler dödsfall än trafikolyckor.
Olagliga bullar orsakar varje år fler dödsfall än trafikolyckor.

Bullchock för Frälsningsarmén i Landskrona

Publicerad: 2009-07-11

Frälsningsarmén i Landskrona har under tolv år serverat hembakta bullar och kakor på Landskronas karneval. Men förra torsdagen stoppades försäljningen av två miljöinspektörer från kommunen. Det visade sig nämligen att Frälsningsarmén inte registrerat sig för livsmedelshantering och tvingades därför att genast upphöra med försäljningen.

Landskronas kommuns miljöinspektör Galina Munnarsson-Slodis kommenterar händelsen;
- Vad fan trodde dem egentligen? Att vem som helst kan baka och sen bara ställa sig och sälja bullar till förmån för välgörenhet?

- Vi är här för att säkerställa att de har säker mat, för en lekman är det säkert inte lätt att inse vilken skada för samhället som osäkert bakade bullar innebär. Därför har vi idag tvingat Frälsningsarmén att stoppa sin försäljning av bullar, berättar Munnarsson-Slodis.

Frälsningsarméns general  i Landskrona, Per-Daniel Axelsson berättar;
- Den här två miljöinspektörerna besökte vårt bord på Landskronas karneval, jo jag vet att det låter lustigt med "Landskronas Karnveval", men tydligen var orden festival, eller gatufest alltför uttjatat och man valde det mer latinska och spännande "karneval" istället. Man ville nog ha lite känsla av Rio de Janerio istället, inte för att någon i Landskrona har varit i Rio, men ändå.

- I vilket fall, miljöinspektörerna kom och sa till oss att vi saknade tillstånd och att vi var tvungna att upphöra med försäljningen omedelbart eller så skulle vi få dryga böter. "Nu blir det andra bullar" sa en av inspektörerna till den andre som brast ut i ett väldigt mörkt infernaliskt och elakt skratt, det var faktiskt rätt förnedrande, berättar Axelsson.

- Vi kan inte göra mycket åt detta, jag har tjänat herren Jesu Krist i över 40 år och han har aldrig bett mig om en innehållsförteckning för våra bullar, men de har tjänat hans syfte så bra ändå, berättar Axelsson.

Eskil Göransson 61, hemlös i Landskrona kommenterar;
- Jag är glad att kommunens miljöinspektör satte stopp för försäljningen, det hade varit moraliskt fel av mig att erhålla hjälp från Frälsningsarmén när de använt olaglig bullförsäljning för att insamla resurser. Hellre rotar jag i sopor, äter bortslängda matrester och sover i en nedkyld trappuppgång.

Agneta-Lisa Svensson 43, syslöjdslärare och boende i Landskrona sedan trettio år tillbaka berättar;
- Det är bra att kommunens miljöinspektör äntligen aterat och visat vart skåpet ska stå, om de inte satt stopp för det detta skulle vi snart haft kyrkor som serverar kaffebröd och kanske hela skolklasser som säljer bullar och sockerkakor för att finansiera deras klassresor.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN SydS HD HD2 Skanskan
Annons