Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
Toalettborsten kommer kosta 59 kronor och sljas p Designtorget.
Toalettborsten kommer kosta 59 kronor och sljas p Designtorget.

Daniel och Victoria som toalettborste

Publicerad: 2009-07-11

Inför det kungliga bröllopet mellan Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling 2010 har ett antal bröllopsprylar och kungliga souvenirer designats. Svensk handel beräknar att försäljningen av bröllopsprylar kommer att uppgå till 2,5 miljarder kronor veckorna kring vigseln om ett år.

Den senaste i raden av produkter relaterade till den kungliga vigseln är en toalettborste med tillhörande hållare. Toalettborsten har ett handtag av rostfritt stål med ett ett tåligt skurhuvud i hårdplast i ena änden, format som Daniel Westlings lismande ansikte. Hållaren är emaljerad med en vit slitstark beläggning samt dekorerad med en guldkrona överst och en bild på Kronprinsessan Victoria på själva hållaren.

Toalettborstens designer, Erik Hysén från Arvidsjaur, berättar att han fick idéen till borsten när det var hans tur att göra rent toaletten hemma;
- Allt vi hade var en tråkig gammal vit toalettborste från IKEA, trots att den fyller en så viktig funktion. Jag tänkte att man kunde glamma upp den lite, göra den lite mer spännande. Jag vill inte att folk uppfattar detta på fel vis, detta är menat som en hyllning till Kungahuset.

- Men det är klart, är det någon som inte tycker om Daniel Westling så kan dem ju låtsas att det är Daniel Westlings ansikte som de gnider och borstar in i sitt bajs, tillägger Erik Hysén undergivet.

Toalettborsten säljs för närvarande på Designtorget och kostar 59 kronor. Republikanska föreningen låter meddela att de kommer att skänka en borste till samtliga av dess medlemmar i julklapp och har redan lagt in en order på 4000 borstar.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN SvD Exp
Annons
Cuzz Cazooka