Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Skåne uppvisar stora likheter med den amerikanska delstaten Mississippi.
Skåne uppvisar stora likheter med den amerikanska delstaten Mississippi.

Experter varnar; Skåne Sveriges nya Mississippi

Publicerad: 2010-10-01

En rad händelser pekar nu på att Skåne håller på att förvandlas till en svensk motsvarighet till Mississippi.

Den södra delstaten i USA är bland annat känd för sina problem med rasism, segregering, det utbredda intresset för motorsport samt dess enormt tölpiga invånare.

Flera paralleller dras nu till Skåne där de främlingsfientliga Sverigedemokraterna hade stora framgångar i valet, segregationen är stor, SD motorsport är etablerat och skåningarna beter sig svinigare än någonsin.

Valresultatet var det som bekräftade vår bild berättar Martin Jellert, samhällsforskare vid Stockholms universitet;
- Valresultatet med de höga siffrorna för Sverigedemokraterna och det mandat som Svenskarnas Parti tog i Grästorps kommun bekräftar att Skåne nu långsamt håller på att transformeras till en sydstat.

- Vi kan även se från bilhandlare i området att försäljningen av flakbilar skjutit i höjden de senaste månaderna,
förklarar Jellert.

Trots att flera tidningar och individer nu reagerar på utvecklingen i Skåne menar Jellert att det egentligen inte är någon överraskning.

- Det förvånar mig inte alls, man kunde se indikationer på detta redan innan valet. Bråket om flyktingbarnen i Vellinge, YouTubeklippet från Trelleborgs station med de odrägliga fjortisarna, närheten till Danmark, tecknen har funnits där hela tiden, förklarar Jellert.

Jellert menar att det bara är en tidsfråga innan Klukluxklansliknande  korsbränning nu också kommer att ske i Skåne. Han menar också att det inte finns någon enkel lösning på Skåneproblemet;

- Såna här strömningar kommer och går under seklerna, även om Skåne just nu håller på att förvandlas till en vedervärdig separatistisk håla får vi inte tappa hoppet. Vi ska inte glömma att de gett oss både Tina "Hotlips" Nordström och den legendariske Ernst-Huge Järegård, det finns en glimma hopp i eländet.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam