Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
18 Maj 2024
 
Håkan Roswall fick under gårdagen tusentals människor över Sverige att falla i sömn.
Håkan Roswall fick under gårdagen tusentals människor över Sverige att falla i sömn.

Håkan Roswall släpper ljudbok mot sömnbesvär

Publicerad: 2009-02-17

Den uppmärksammade åklagaren som leder åtalet mot Piratebay, Håkan Roswall, släppte på tisdagsmorgonen en ljudbok för att hjälpa folk med sömnbesvär. Boken i sig själv tar inte upp orsakerna eller problematiken bakom sömnbesvär, ej heller någon psykologisk analys, utan är snarare ett praktiskt verktyg för att få en person att somna.

Boken består av texter som Håkan Roswall har skrivit för olika fall som han arbetat med, upplästa av författaren själv. I det första kapitlet ur boken berättar Roswall om ett krångligt fall där flera stora IT-aktörer var inblandade, kapitlet avslutas med Roswalls slutpläderingar i fallet. Boken garanterar att rå på även de mest hårdnackade fallen av insomnia.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig, särskilt efter måndagens live-sändning av Håkan Roswalls åtal mot Piratebay, det snarkades i både torp och stuga bara 10 minuter in i Håkan Roswalls argumentation. På E4:an utanför Stockholm blev det trafikkaos och stora köer sedan ett antal personer lyssnat på Roswalls inledning till rättegången via sin bilradio, varav de sedan somnat vid ratten.

Arlanda flygplats rapporterade på måndagseftermiddagen att ett inkommande SAS-flyg för ett ögonblick var förarlöst då både pilot och andrepilot somnat efter att ha lyssnat till Håkan Roswalls inledning via deras radio. Som tur var kunde piloterna väckas och planet föras i säkerhet.

- Detta är toppen, förr i tiden brukade jag läsa en bok av Isaac Asimov när jag hade problem att somna, men det kunde vara intressant ibland. I Håkans Roswalls bok finns inget  av intresse, jag somnar och sover som en stock redan efter en halv sida, kommenterar Pontus Jonsson, en 26-årig ung man som lidit av kroniska sömnsvårigheter.

Som en bonus sägs ljudboken även innehålla ett hemligt spår där Roswall läser och diskuterar §17 om egendom direkt ur Svea Rikes lagbok,

Under tisdagsmorgonen meddelades det även att ljudboken hade piratkopierats och nu fanns att ladda ned på Piratebay. Olydiga hackers har dessutom också skapat en bootleg av Roswalls inledning på gårdagens rättegång.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev