Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
En helt vanlig jämtländsk familj.
En helt vanlig jämtländsk familj.

Jämtland snart USA:s 51:a stat

Publicerad: 2010-08-20

Under fredagen offentliggjordes Jämtlands planer på att utträda som län ur Sverige och istället inträda som stat i Amerikas förenta stater.

Gemensam kultur samt trötthet på svenskt förtryck anges som de främsta orsakerna till nationsbytet, undersökningar har bekräftat den starka länken mellan Jämtland och Amerikans förenta stater. Jämtlänningarna är överviktiga, intresset för amerikanska bilar är stort i länet samt ett sjukligt osunt intresse för skjutvapen.

Det är inte ovanligt att skolbarn skickas till skolan med en Uzi eller revolver i sin väska, som skäl anger de jämtländska familjerna att barnen måste kunna skydda sig ifall en björn, varg eller mexikan skulle visa sig på vägen till skolan, eller av den händelse att Englands kung skulle försöka invadera Jämtland.

Experter är oense om Jämtlands utträde kommer att fortlöpa fredligt eller resultera i ett massivt blodbad, Göran Stollerud professor i farliga men balla saker, har kommenterat situationen;
- De skjutglada och överviktiga jämtlänningarna kommer antagligen att kämpa hårt för att lämna Sverige, statistik från bredbandsoperatörer samt länets videobutiker visar att filmen Red Dawn från 1984 har hyrts och laddats ned i sjukligt hög frekvens jämfört med andra delar av landet


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN SR Nyhetskanalen GD
Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby