Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
13 April 2024
 
Robban och Kjelle fann varandra - mot alla odds.
Robban och Kjelle fann varandra - mot alla odds.

Obekvämt kallprat i hiss början på underbar vänskap

Publicerad: 2012-01-27

I augusti i fjol började Kjelle Eriksson, 34, från Järfälla sitt nya jobb som mellanchef för Kontorsförsäkringförvaltning AB (KFF).

Efter några trevande första dagar på jobbet hade Kjelle redan gjort sig en bild av de flesta arbetskollegorna. I repan satt Birgitta, en 64-årig kvinna med rökhosta och skinn på näsan, men med ett hjärta av guld när man lär känna henne. På ekonomiavdelningen satt Mats, en man som blivit bitter och butter efter att i 30 år handhållet andras pengar.

Och så var det säljarna. Kjelle kände till säljarna. Ett gäng pirayor som i grupp och med de smutsigaste av alla psykologiska knep gav sig på småföretagare som knappt hade råd att ta ut lön - än mindre att köpa in förvaltningstjänster till/(av?) kontorsförsäkringar. Kjelle hade en klar bild av vilka de var, och kände ett instinktivt obehag när han såg säljchefen, Robban G. Kristoffersson i lunchmatsalen.

"Att man känner att man behöver stoppa in en extra bokstav i namnet, då vet man ju vad det är för en typ", tänkte Kjelle.

En dag i början på oktober, när Kjelle jobbat några månader på företaget och kommit in i lunket stod han så i hissen upp till den 7:e våningen. Kjelle hade precis tryckt på knappen och  andats ut, ingen kollega var i närheten; han skulle få åka upp i hissen själv. Men precis när dörrarna skulle slå igen så sätter någon en välpolerad sko emellan dem. Det var Robban G. Kristofferson med ett självsäkert leende på läpparna. 

Kjelle slog instinktivt ner blicken i hissgolvet och tryckte återigen på knappen med 7:an på. 

Tystnad.

"Haft en bra helg?"

Kjelle mötte Robban G. Kristofferssons blick.

"Ja."

"Lugnt och skönt? Eller PARTAAAY, som sig bör?" Att Robban G. Kristoffersson använde ett engelsk uttryck på ett rätt så fånigt sätt var inte till hans fördel i Kjelles ögon.

"Lugnt och skönt." 

"Ja. Jag med. Man blir ju så jävla bakis nu för tiden."

Tystnad.

"Annat var det förr..!"

Kjelle lade då märke till att Robban G. Kristofferssons ögon hade en lyster. Ett glimrande som tillsammans med det något osäkra ansiktsuttrycket som prydde hans ansikte fick honom att kännas mänsklig. 

"Jaså?" 

"Nej, egentligen inte. Jag sov i tält utanför biografen Camera i Täby tre år i rad för att få biljetter till Sagan om Ringen-filmerna."

"Det gjorde jag med! Fast utanför Stinsen Köpcentrum!"

"Jag var full första gången när jag var 23. Jag har aldrig åkt utomlands utan mina föräldrar."

"Inte jag heller!"

Det visade sig där och då att Kjelle Eriksson från Jakobsberg och Robban G. Kristoffersson från Täby hade mer gemensamt än de hade kunnat ana. Bland annat att de gillar att hälla rohypnol i tjejers drinkar på krogen och sen ta hem dem till sin madrassbeklädda källare.

 

Fotnot. Kjelle Eriksson heter numera Kjell B. Eriksson.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Helfoder för hund och baby