Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
Kompisgänget firar regelbundet så kallad lillördag
Kompisgänget firar regelbundet så kallad lillördag

Kompisgäng löste världsproblem på krogbesök

Publicerad: 2009-02-18

Ett kompisgäng i trettioårs-åldern hyllas nu efter att de under en krogkväll lyckats lösa åtskilliga av världens problem. Det var under en kväll på det lokala haket Villan i Jakobsberg, i kommunen Järfälla norr om Stockholm, som kompisgänget kläckte en rad idéer vilka i löste ett antal världsproblem. Det förvånade kompisgänget visste dock inte om hur banbrytande deras idéer var förrän dagen efter krogbesöket.

Olle Lindman, en av de närvarande berättar:

- Ingen är mer förvånad än oss, när jag vaknade imorse kändes någonting annorlunda, jag hade huvudvärk och var torr i munnen, men när jag slog på teven och såg Palestinier och Israeler fira hand i hand i Jerusalem insåg jag att det var någonting mer som hänt.

Det var diskussionen som Olle och de övriga hade fört  om krig och utrikespolitik som burit frukt.

- Jag tänkte på allt elände och på hur allting skulle bli så mycket bättre ifall folk bara slutade bråka och började visade lite respekt för varandra. Om till exempel Israelerna började med att lita på Palestinierna lite, och de i sin tur började lita på Israelerna så skulle de få fred, berättar Lindman.

Under den timme som föregick stängningsdags lyckades vännerna formulera en lösning på miljöproblemen, rädda isbjörnarna på Grönland, avsluta Nordkoreas diktatur, samt en strategi för att återställa förtroendet för den globala ekonomin.

- Jag har blivit väckt av bud som levererar saker till mig förut, men aldrig har jag blivit väckt av ett bud som lämnar över ett telegram från FN där de tackar för min hjälp, berättar Johan Bergholm som var en av personerna bakom den lyckade utrikespolitik som löste ett antal konflikter i Palestina, Kashmir och Afrika, samt införde demokrati i Kina.

Riktigt hur man kom fram till lösning på världens problem minns ingen helt klart;

- Det var någon pratade om att företagen måste ta sitt ansvar i ekonomin och bankerna låna sina pengar mer förståndigt, sen pratade jag med en tjej vid baren som tyckte att flera konflikter skulle lösas om alla bara ansträngde sig för att komma överens, berättar Sigurd Magnusson som också var närvarande vid Villan.

- Jag tror den sjätte ölen spelade en nyckelroll i formuleringen av en lösning, men jag måste medge att det är rätt luddigt fortfarande. Jag minns att en av killarna sa "Ja! ja det är exakt det som måste göras!", men vi trodde inte att någon skulle lyssna på oss, fast det gjorde dom, kommenterar Magnusson.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby