Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
Den 27-åriga fotomodellen Helen dömdes för att ha stalkat 45-åringen.
Den 27-åriga fotomodellen Helen dömdes för att ha stalkat 45-åringen.

Medelålders medelmåtta stalkad av ung fotomodell

Publicerad: 2011-06-13

En skild 45-årig man i Stockholm har blivit offer för en stalkingkampanj utförd av en 27-årig fotomodell.

Den attraktiva kvinnan ska ha kommit i kontakt med mannen i Stockholms tunnelbana där denne läste en Amerikansk fisketidning inne på en tobaksbutik. När mannen läst klart tidningen ska han ha ställt tillbaka den i hyllan och kvinnan ska ha frågat honom ifall fiske var en hobby som han uppskattade.

Mannen svarade att så var fallet och att fiske vid sidan om motorsport var en hobby som han ägnade nästan all sin fritid åt, han ska även ha nämnt att han hade för avsikt att åka till en särskild plats i Stockholms Skärgård för att utöva just denna hobby. Efter detta korta möte skildes de åt och mannen ägnade inte denna artiga främling någon mer tanke.

Det var inte förrän helgen kommit och han under sin bilfärd mot Skärgården tycktes skymta ett bekant ansikte på en bensinstation, mycket riktigt visade det sig vara samma kvinna som i tobaksbutiken, av en slump befann hon sig nu på samma rastplats och de hälsade på varandra. Kvinnan förklarade att det var kul att ses och att hon skulle ha en photo session i just skärgården för ett särskilt båttema och att hon var på väg mot samma håll, dock var det lite konstigt tyckte mannen, att hon var helt ensam och färdades i en liten bil, men hon förklarade att fotograf och makeup artist väntade på plats.

När den 45-åriga mannen fortsatte sin färd till fiskeplatsen kunde han se att även kvinnan satt sig i sin bil och startade kort efter att han svängt ut från bensinstationen. Väl framme vid fiskeplatsen förstod mannen snart att någonting inte stod helt rätt till, på avstånd tyckte han sig se någon som observerade honom, när dagen var slut återvände han till den skogsväg där han parkerat, och där stod förutom hans egen bil, även den 27-åriga kvinnans bil.

Mannen återvände hem och efter två dagar helt utan någon incident hade han glömt bort det inträffade, tills hans mobil ringde. Det visade sig vara kvinnan som via hans bil spårat honom på Hitta.se, denna gång föreslog kvinnan en gemensam fisketur till helgen, men det ville inte mannen som vänligt men bestämt tackade nej, önskade en trevlig kväll och sa adjö.

Telefonen ringde dock igen kort därpå, denna gång föreslog kvinnan en middag på fredagen istället, men mannen avfärdade även detta förslag. Istället ville då kvinnan ha fredagsmys med tacos hemma hos endera personen. Men mannen tackade nej även till detta då han under fredagen ville ta en öl med sin kompis på den lokala pizzerian, och sedan packa inför fisketuren. Mannen tyckte även att kvinnan nu blivit alltför påstridig och inkräktade på hans personliga sfär.

Efter ytterligare två veckor av diverse trakasserier, telefonsamtal, inbjudningar och presenter skickade till hans jobb, fick mannen nog och polisanmälde kvinnan. Det fanns gott om bevis för trakasserierna, inte minst de kanadensiska flugbeten som kvinnan skickat i present till mannens jobb och tingsrätten har fällt kvinnan för stalking. Hon har erhållit 50 dagsböter samt får inte kontakta mannen eller vistas i närheten av mannens hem.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka