Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
Bara riktiga praktfittor ger sig ut på poänglösa resor till Arktis.
Bara riktiga praktfittor ger sig ut på poänglösa resor till Arktis.

Ny menlös expedition av Skinnarmo

Publicerad: 2009-06-16

Ola Skinnarmos nya livsfarliga expedition gav sig av från Stockholms Skärgård under måndagen. Den här gången bär expedition av till någonstans norrut mot Arktis eller Nordpolen eller någonstans otroligt jävla långt norrut, där det är svinkallt och de enda levande varelserna är pingviner och isbjörnsjävlar.

Årets sponsorer, finansbolag, IKEA samt krisdrabbade SAAB har bidragit med en hemlig summa pengar för att betala passagen upp till Arktis åt Skinnarmo i hopp om att detta ska bli den sista gången som den envise jäveln vill åka till Arktis igen. Ytterligare tusentals svenskar ifrågasätter även Skinnarmos mentala hälsa då han uppenbarligen år efter år envisas med att åka på samma livsfarliga långa och menlösa expeditioner.

Källor nära Skinnarmo berättar att den självutnämnde "upptäckaren" är övertygad om att Arktis behöver "utforskas", trots att hela kontinenten kartlagdes i början av 1900-talet. Samtidigt berättar andra källor att Skinnarmo är så pass förvildad av sina konstanta expeditioner att han kommunicerar med grymtningar, äter rått kött direkt ur förpackningen från ICA samt envisas med att uträtta sina behov i en plastbunke.

Pensionären Bernt-Åke Lilja, 72 år, kommenterar;
- Tröttnar inte den där jäveln på Arktis snart? Han har ju varit där varje år i flera månader, är det något vi missat med Arktis va? Finns det ett nöjesfält med världens största berg- och dalbana på Arktis? Vad fan är så speciellt med att åka till Arktis?

Staffan Klinga 26 år,  kundassistent berättar;
- Själv tycker jag det verkar jävligt onödigt att åka till Arktis där det är svinkallt, man är tvungen att skita i ett hål i marken i flera månader och det kryllar av aggressiva isbjörnar. Särskilt som det inte finns någon poäng med att åka dit, annat än att man åkt dit, det verkar poänglöst.

- Jag tror hellre jag skulle jobba lite, träffa lite kul människor, ha lite ledigt hemma och bara slappa, och kanske ta en sista minuten-resa till Grekland eller Spanien, Arktis upp mitt arsle, tillägger Staffan.

Studenten Pontus Johansson 22 år berättar;
- Ola Skinnarmo är en av mina stora idoler och förebilder, nu när han ska riskera livet med ännu en menlös expedition med luddigt syfte kan jag bara säga att jag hoppas att jag aldrig blir så evinnerligt korkad att jag ger mig in på något sånt frivilligt.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN SvD
Annons
Helfoder för hund och baby