Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 Februari 2024
 
Sofia Karlsson, 10 r ville att luciatget skulle vara vitt i r
Sofia Karlsson, 10 r ville att luciatget skulle vara vitt i r

Sanningen bakom pepparkaksgubben

Publicerad: 2012-12-10

Sofia Karlsson ville ha ett vitt tåg i år.

Många har upprörts över att lille Mio, 10 år inte fick vara pepparkaksgubbe i luciatåget. Enligt läraren skulle det ha varit någon som skulle ta illa vid sig.

Vem denne "någon" är har inte framkommit. Inte förrän nu, när Sofia Karlsson, 10 år och klasskamrat till Mio framträder och berättar i en exklusiv intervju för Dagens Svenskbladet att hon ville ha ett vitt luciatåg i år. Och när hon hörde att det skulle gå en brun gubbe i tåget blev hon oerhört kränkt och ledsen och efter att hennes föräldrar och släktingar och hennes föräldrars vänner och deras släktingar och deras livvakter haft ett mycket långt och mycket allvarligt samtal med läraren, så gick slutligen läraren med på att ta bort den bruna gubben, mot att två röda gubbar skulle få gå med.

- Allt hade kunnat bli så fint om inte den där bruna ungens mamma hade skvallrat, säger lilla Sofia med tårar i ögonen. I år skulle jag ha varit Lucia, men jag har fått så ont i magen av allt det här så jag vill nog inte gå.

Sofias föräldrar funderar nu på att flytta från Laxå kommun, de tycker att det blivit för mycket mångkultur där. Eventuellt emigrerar de till Norge.

- Vi har hört att de inte tar emot så mycket invandrare där, och det känns tryggt, säger Sofias mamma Irene och lägger armarna i kors och blickar västerut, mot det nya hemlandet.


Annons

Ruffa Rvardotter

Fler artiklar av Ruffa Rvardotter


Relaterade länkar: Exp AB NA SVT SR SVT Debatt
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev