Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
13 April 2024
 
Ingvar vid den världskända Björkallén i Bygdeträsk.
Ingvar vid den världskända Björkallén i Bygdeträsk.

Surnad mjölk ledde till konflikt i Burträsk

Publicerad: 2012-07-18

Kerstin och Ingvar Zetterlund i Bygdeträsk anser sig kränkta av Coop Forum i Burträsk, konflikten har sitt ursprung i köpet av en liter mjölk i början av juni månad.

Det var på en tisdagsförmiddag som Ingvar och Kerstin konstaterade att den mjölk man inhandlat två dagar tidigare vid Coop Forum i centrala Burträsk surnat och var klumpig, detta trots att Bäst före-datumet ej ännu nåtts.

Paret fick dricka kaffe utan mjölk den förmiddagen, Ingvar bestämde sig dock för att åka tillbaka till Coop Forum i "centrala" Burträsk med den sura mjölken och kräva ersättning, en resa om circa 20 minuter via bil.

En olycka kommer sällan ensam
På vägen från Bygdeträsk till Burträsk hoppade plötsligt en älgkalv ut på vägen. Ingvar väjde, hans bil sladdade och kom av vägen ned i ett dike, den främre sidan av bilen slog i en större sten vilket krossade framlyktan samt orsakade en stor buckla i plåten.

Ingvar lyckades backa upp ur diket utan assistans, och fortsatte sin färd in mot Burträsk där både matbutik och verkstad finns tillgängligt.

Väl framme vid Coop Forum hade nu Ingvar inte enbart krav på ny mjölk, utan även att Coop Forum ska stå för reparation och omlackering av hans bil;
- Jag hade inget annat ärende in till samhället den dagen förutom den härskna mjölken, bilolyckan var en direkt följd av Coop Forums mjölk.

Vådlig bilkörning
Robert Malm, butikschef vid Coop Forum berättar;
- Han har fått en ny liter mjölk av oss, gratis påse samt en ursäkt av oss för den mjölken som var dålig. Men några krockskador kan vi inte stå för, skadorna på bilen är orsakade av hans bilkörning och inte av oss på Coop.

Ingvar Zetterlund är dock inte nöjd med hur Coop behandlat ärendet;
- Det handlar inte främst om mjölken även om det var väldigt dåligt av dom. Det handlar om att Robert Malm från Coop anmärker på min bilkörning, jag har haft körkort i 40 år och kört två gånger över Pyréneerna från Sverige hela vägen till Spanien.

Ingvar insisterar på att ersättning för hans bilskador ska betalas ut av Coop Forum;
- Jag hade aldrig gett mig ut på vägen om det inte varit för mjölken, detta är helt orsakat av Coop Forun, nu vet man hur judarna som sattes i koncentrationsläger kände sig.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam