Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Sveriges framtid ser dyster ut med konspirationstroende, Sverigedemokrater och spikmatteköpare.
Sveriges framtid ser dyster ut med konspirationstroende, Sverigedemokrater och spikmatteköpare.

Sverige fullt av knäppgökar

Publicerad: 2009-11-17

I den senaste tidens nyhetsrapportering går att utläsa en klar trend, Sverige är hem åt en växande grupp av totala knäppgökar.

Den första nyheten som varnade den växande gruppen av totala av miffon var att var femte ungdom i Sverige tror på konspirationsteorier som de läst om på Internet. Denna undersökning genomfördes på beställning av TV-programmet Kalla Fakta i samband med att de i ett avsnitt undersökte sekten 'Sanningsrörelsen'.

Den andra nyhet som vittnade om att någonting inte stod rätt till i det svenska samhället var Svensk handels besked att årets julklapp är den av konsumentverket kritiserade "spikmattan". Varför man väljer bort en kul och användbar present såsom en gigantisk TV eller ett TV-spel till fördel till en julklapp som går ut på att pina och tortera mottagaren visar att denna grupp människor har ett allvarligt stört sätt att resonera.

Den sista av de tre nyheterna, vilket var droppen som fick bägaren att rinna över, var att en statistisk undersökning som indikerade att de främlingsfientliga anonymt surfande Sverigedemokraterna kan få upp till 5.8% i ett riksdagsval.

Göran Stollerud, professor i Statsvetenskap vid Lunds universitet kommenterar;
- Lägger man ihop dessa tre grupper av människor, konspirationsteoretiker, spikmatteköparna och Sverigedemokrater kan man dra slutsatsen att Sverige har en växande grupp av kompletta miffon. Varför syns de normala människorna så lite? Jag ar uppriktigt sagt förvånad att en så stor grupp blockmongon kan rymmas inom det här lilla land.

- ICA-Jerry framstår numera som en helt vanlig normal person och jag tror ärligt talat att han har en lugnande effekt på folk så att de slipper tänka på de här knäppgökarna som det skrivs om i tidningar och medier, kommenterar professor Stollerud.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev