Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
18 Maj 2024
 
Pernilla har vänt sig till Europadomstolen för mänskliga rättigheter i Strasbourg.
Pernilla har vänt sig till Europadomstolen för mänskliga rättigheter i Strasbourg.

Tonårsflicka stämmer sina föräldrar för tråkig husvagnssemester

Publicerad: 2009-06-03

En tonårsflicka som påstår att hennes föräldrar tvingande med henne på en husvagnssemester under Kristi himmelsfärds-helgen tänker ställa dem inför rätta i Europadomstolen för mänskliga rättigheter i Strasbourg. Det var under Kristi Himmelfärds-helgen som familjen Helmersson från Nyköping gjorde årets husvagnspremiär med en resa till Mariefred.

Med på resan var förutom pappa Stig och mamma Anita, även parets tre barn, Peter 8 år, Emma 11 år och Pernilla 16 år, de övriga barnen har dock valt att varken ställa sig bakom Pernillas åtal eller driva ett eget. Pernilla säger att hon i god tid innan Kristi himmelsfärds-helgen avsagt sig den 16:e artikeln 3:e punkten i de mänskliga rättigheterna, vilken säger att; "Familjen är den naturliga och grundläggande enheten i samhället".

Pernillas advokat Leifi Pavrotsky, berättar om åtalet;
- Målsägande har lidit både mentalt och fysiskt av separationen från hennes tjejkompisar och vi kommer därför begära ett stort skadestånd för sveda och värk på grund av allt det roliga hon missat. Hon har missat minst en fest, två shoppingturer och tre övernattningar hos sin pojkvän Håkan, dessutom har hon inte kunnat komma åt sin MSN och kunde därmed inte chatta på hela fem dagar. Vi anser att vi har ett starkt fall och vi kommer att föra detta hela vägen genom domstolen för mänskliga rättigheter.

Pernilla påstår även att hon har fått bestående mentala problem efter att ha tvingats besöka ett antal gamla kyrkor och torg i diverse små samhällen familjen kört igenom. En särskilt traumatiskt minne var ett besök på Gripsholms slott, vilket hon beskriver som "ett jättetråkigt stort hus med gamla fula möbler".

Vidare påstår Pernilla att hon sent en natt, trots ett väggparti som avskiljer hennes sovplats i husvagnen, hört pappa Stig och mamma Anita utföra ett samlag tillsammans;
- Det är så äckligt att ens egna föräldrar kan göra sånt där, alla som är över typ 25 borde inte få ha sex!, berättar Pernilla.

Stig och Anita Helmersson har gett sitt utlåtande om åtalet, mamma Anita berättar;
- Pernilla tror att hon är den enda personen i den här familjen, hon tänker inte på sina yngre syskon eller på oss, Peter och Emma hade jätteroligt på semestern, Pernilla bara klagade hela resan och satt och skickade SMS till sina kompisar hemma i Nyköping.

- Eftersom att vi ska stå inför domstolen på fredag om två veckor tänkte vi bila ned till Strasbourg via Heslingör och Danmark. Vi tar husvagnen så behöver vi inte oroa oss för överpriser på hotellen, och så ser man mer av landskapet såklart, detta kommer bli en spännande upplevelse! Berättar pappa Stig entusiastiskt.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!