Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
Trelleborgsungdomarna vill nu be om ursäkt för sitt dåliga beteende.
Trelleborgsungdomarna vill nu be om ursäkt för sitt dåliga beteende.

Trelleborgsungdomar vill be om ursäkt

Publicerad: 2010-09-01

Under sensommaren 1998 skedde en grav oförrätt, vid en busstation i Trelleborg trakasserade en grupp fjortonåringar ett äldre gäng med norrländska killar som var på väg hem efter en fotbollsmatch i Tyskland.

Händelseförloppet fångades dock på film av en av norrlänningarna som sedan lade upp filmen på YouTube. Detta har lett till att ett par minuters kaxande i unga år nu förevigats på nätet för alltid, som en ofrivllig mardrömsdokusåpa för de inblandade ungdomarna.

Trelleborgsfjortisarnas talesman samt även ringledare i videoklippet, en pojke som framträder i beige jacka i videon, har nu vänt sig till media för att som han formulerar det "Be om ursäkt till Norrlänningarna ur djupet av våra hjärtan".

Pojken i beige jacka, som idag är 27 år gammal, berättar om det som föranlett beslutet;
- I flera år har detta plågat mig, inte bara det faktum att vi betedde oss så illa utan att tusentals och åter tusentals människor sedan dess har sett oss kaxa på YouTube.

Mannen menar dock att det finns förmildrande omständigheter och att videoklippet måste ses i sin kontext;
- 1998 fanns det ingenting för ungdomar att hitta på i Trelleborg, det finns det inte idag heller. Som ung fjortis hängde man helt enkelt på busstationen, drack öl och muckade med främlingar för att imponera på tjejerna, man kan sammanfatta Trelleborg med den förklaringen.

- Vårt beteende var helt oacceptabelt, särskilt när jag säger till norrlänningarna att dem ska få en lusing ifall de filmar mig, jag vill även be om ursäkt å min kamrats vägnar när han säger att kamerakillen ska få en cocabonn mitt i skallen, berättar mannen.

- Vi hade ju varit helt chanslösa ifall de verkligen hade fått för sig att verkligen sparka skiten ur oss, jag vill faktiskt tacka norrlänningarna för att de hade sånt tålamod och inte slog ned oss och urinerade på oss, vilket hade varit helt på sin plats, förklarar mannen.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev