Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
De homosexuella pingvinerna vrdar Johan Palm som han var deras egen son.
De homosexuella pingvinerna vrdar Johan Palm som han var deras egen son.

Tyska gaypingviner adopterar Johan Palm

Publicerad: 2009-06-07

Ett manligt par homosexuella pingviner på Bermerhaven Zoo i Tyskland har sedan en vecka tillbaka adopterat Johan Palm från talangprogrammet Idol. Det var när tre hanpingvinger försökte para sig som djurskötarna upptäckte att det var något speciellt med pingvinerna.

Man beslöt att utsätta pingvinerna för ett experiment och fyra pingvinhonor flögs in för att se om de manliga pingvinerna övergav sina partners. Detta utlöste dock starka protester från gay-grupper i hela världen som menade att pingvinerna skulle ha rätt att bilda par utan mänsklig inblandning och därmed övergav man experimentet.

Nu har partnerskapet för ett av de homosexuella pingvinparen fullbordats sedan de adopterat Johan Palm, pingvinerna lär ha funnit sig till rätta i de nya rollerna direkt. Sedan fyra veckor rår de om Johan Palm och beter sig enligt personalen inte värre än Johans biologiska föräldrar;
- De två lyckliga papporna tillbringar dagarna med att uppmärksamt skydda, vårda och utfodra sin antagna avkomma, berättar Fritz Kleinhofen, djursköter vid Bremerhaven Zoo.

Kleinhofen berättar hur det kom sig att just Johan Palm valdes ut åt pingvinerna;
- Vi provade först att ge dem ett vanligt befruktat pingvinägg, men den pingvinunge som föddes stötte de bort så vi fick skicka den till en djurpark i Norge. Vi tror det var för att den inte var tillräckligt androgyn. När vi sen såg Johan Palm på ett utländskt TV-program, iklädd svarta tighta stuprörsjeans, blonderat hår och make-up insåg vi att han var precis vad de behövde.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev