Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
3 Oktober 2022
 
WoW-spelaren hade antagligen tvingats ut i kylan för att hitta godis.
WoW-spelaren hade antagligen tvingats ut i kylan för att hitta godis.

WoW-spelare siktad i dagsljus

Publicerad: 2009-02-23

Flera personer säger sig i helgen ha sett en WoW-spelare runt Köpmangatan i Sundsvall.

Efter att ha inspekterat spår säger sig länspolisens experter vara säkra på att det verkligen rör sig om en WoW-spelare, uppger Sveriges Radio.

Det var runt 12:03 när ett flertal personer rapporterade att WoW-spelaren Tomas Eriksson rörde sig genom samhället.

Astrid Pettersson 72, berättar;

- Jag skulle precis diska efter att ha druckit en kopp kaffe och ätit en napoleonbakelse, när jag tittade ut genom köksfönstret såg jag WoW-spelaren ute på vägen, mitt på ljusa dagen! Jag sprang efter min kamera men när jag kom tillbaka var han såklart borta igen.

Kjell Bergström, psykolog vid Umeå universitet med inriktningen Sociala Digitala medier, kommenterade den extraordinära händelsen;

- Det är ovanligt men i isolerade fall har WoW-spelare siktats mitt på dagen. I det här fallet kan det röra sig om att till exempel läsk eller andra förnödenheter har tagit slut och att spelaren då tvingats ut. Vi får väl hoppas att den här stackaren har hittat hem igen.

- De flesta WoW-spelare håller sig inomhus under vintern. Deras kroppstemperatur sjunker tydligt samt även hjärtslagen och andningsfrekvensen. Men som sagts tidigare, WoW-spelare kan bege sig ut vissa milda dagar, oftast då för att skaffa mat eller snask, eller i enstaka indviduella fall kan det röra sig om begravningar, bröllop, särskilda familjehögtider helt enkelt, berättar Bergström.

Länspolisen meddelar att WoW-spelare oftast är helt ofarliga för allmänheten, de flesta kan skilja mellan verklighet och spel. Det finns därför ingen anledning att drabbas av panik ifall man skulle råka stöta på en WoW-spelare.

- Agera bara naturligt, visa inte att du är rädd och gå därifrån, berättar Svante Fjaunberg, stationsbefäl vid polismyndigheten i Skellefteå.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD
Läsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 173 kommentarer

Ja
Ja

Ja, (för 13 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Jag brukar äta barn
En dag när jag var på ICA så såg jag lite mumsiga barn jag kunde inte motstå frestelsen och jag tog en tugga, sen en till, och en till. Till slut var barnet inget mer än en blodig fläck på ICA kvantums golv.

Hej, jag har aids, (för 13 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Otroligt rare wow spelare
Om man har riktigt riktigt tur så kan man få syn på en otroligt rare wow-spelare, en så kallad female. Du kan oftast identifiera dem genom att de har attraktiva bröst, men var försiktig! även vanliga rare wow-spelare kan ha bröst, men då av den mindre attraktiva sorten! Får du en bild av denna otroligt ovanliga wow-spelaren kan du tjäna en förmögenhet!

achievmenthunter, (för 37 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

WoW gör mig stimulerad
Jag blir mycket lugn när jag spelar wow och dessutom tränar jag så jag får en bra balans förr kunde jag bli sur på spel men numera är det lungt speciell i MMO spel.

LoL/WoW Gamer, (för 38 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: aa
Deras hy visar brist på kontakt med sol. Om de inte har solglasögon på sig kan det även synas på ögonen om du har tur nog att få skymten av "personen" inom de första 3-5 minuterna efter att han/hon har lämnat sin bostad. Om man ser det efter inköpen så kan man istället lista ut det på varorna, oftast cola eller energidryck, chips och/eller lösgodis i mängder över genomsnittet.

How to identify., (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam
Twingly BlogRank