Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
WoW-spelaren hade antagligen tvingats ut i kylan fr att hitta godis.
WoW-spelaren hade antagligen tvingats ut i kylan fr att hitta godis.

WoW-spelare siktad i dagsljus

Publicerad: 2009-02-23

Flera personer säger sig i helgen ha sett en WoW-spelare runt Köpmangatan i Sundsvall.

Efter att ha inspekterat spår säger sig länspolisens experter vara säkra på att det verkligen rör sig om en WoW-spelare, uppger Sveriges Radio.

Det var runt 12:03 när ett flertal personer rapporterade att WoW-spelaren Tomas Eriksson rörde sig genom samhället.

Astrid Pettersson 72, berättar;

- Jag skulle precis diska efter att ha druckit en kopp kaffe och ätit en napoleonbakelse, när jag tittade ut genom köksfönstret såg jag WoW-spelaren ute på vägen, mitt på ljusa dagen! Jag sprang efter min kamera men när jag kom tillbaka var han såklart borta igen.

Kjell Bergström, psykolog vid Umeå universitet med inriktningen Sociala Digitala medier, kommenterade den extraordinära händelsen;

- Det är ovanligt men i isolerade fall har WoW-spelare siktats mitt på dagen. I det här fallet kan det röra sig om att till exempel läsk eller andra förnödenheter har tagit slut och att spelaren då tvingats ut. Vi får väl hoppas att den här stackaren har hittat hem igen.

- De flesta WoW-spelare håller sig inomhus under vintern. Deras kroppstemperatur sjunker tydligt samt även hjärtslagen och andningsfrekvensen. Men som sagts tidigare, WoW-spelare kan bege sig ut vissa milda dagar, oftast då för att skaffa mat eller snask, eller i enstaka indviduella fall kan det röra sig om begravningar, bröllop, särskilda familjehögtider helt enkelt, berättar Bergström.

Länspolisen meddelar att WoW-spelare oftast är helt ofarliga för allmänheten, de flesta kan skilja mellan verklighet och spel. Det finns därför ingen anledning att drabbas av panik ifall man skulle råka stöta på en WoW-spelare.

- Agera bara naturligt, visa inte att du är rädd och gå därifrån, berättar Svante Fjaunberg, stationsbefäl vid polismyndigheten i Skellefteå.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev