Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
För att komma i rätt sinnesstämning hängdes en man eller docka i tomtedräkt på öppen gata
För att komma i rätt sinnesstämning hängdes en man eller docka i tomtedräkt på öppen gata

Här dödar man gärna jultomten

Publicerad: 2009-12-22

En österrikisk protestgrupp har tagit ton inför julstöket i år. De vill inte bara förbjuda tomtar från affärer och julmarknader, de vill först förnedra och sedan förgöra honom en gång för alla. Anledningen till protesterna är att tomten anses vara en amerikansk företeelse som inkräktar på de österrikiska jultraditionerna.

– De som har affärerna frågar oss vad de ska pynta med istället för tomten. Vi rekommenderar dem att sätta upp änglar, herdar eller varför inte en hängd tomte, såsom vi har gjort, flinar protestgruppens ledare, Christoph Tschaikner och gottar sig i tilltaget.

- Vi vill behålla det traditionella och undvika allt kommersiellt kring julen. Till en början hade vi inte något emot själva tomtegubben utan enbart jippot kring det hela, men en dag vaknade jag och insåg att han inte är något annat än en ohygglig avgud och måste utplånas, fortsätter han.

Tschaikner menar å det bestämdaste
att jultomten är inte tillräckligt traditionell för att existera överhuvudtaget. Han spänner blicken, hyttar med nävarna i luften, och odefinierbart vitt sekret börjar sippra ur hans mungipa när hans tonläge i rösten skiftar från upprört pladder till regelrätta avgrundsvrål.

- Min högsta förhoppning är att personligen massakera en tomte inför en jublande folkmassa. Alternativt stänga in honom i en fuktig mörk källare under en längre tid och utsätta honom för återkommande sexuella övergrepp. Det däremot är en fin gammal hederlig tradition vi österrikare gärna värnar om, avslutar han skrikandes i en talarstol.


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev