Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
17 Juli 2024
 
Ett ögonvittne fotograferade Karin ögonblicket då hon välte lastbilen.
Ett ögonvittne fotograferade Karin ögonblicket då hon välte lastbilen.

Karin från Östersund efterlyst i Thailand

Publicerad: 2009-10-06

20 åriga Karin från Östersund är efterlyst i Thailand efter en grov trafikolycka som hon misstänks ligga bakom. Polismyndigheten i Phuket menar att hon i vredesmod vällt en Tuk Tuk full med människor, detta skall ha skett efter att hon druckit en hel "bucket" med öl och sedan hamnat i gräl med sitt sällskap.

Det var under en fest på stranden som Karin hamnade i gräl med sina tjejkompisar, sällskapet kom alla från Östersund och hade rest till Thailand för två månaders semester. Resan var planerad sedan flera månader tillbaka och tjejgänget om sju personer hade tjänat ihop pengar genom olika sommarjobb de haft hemma i Östersund. Karin var en av flickorna som var med på resan, hon var vän till Angelica som hon lärt känna genom basketlaget som de båda spelar i.

Bråket tros ha utlösts av att Karin och en annan av flickorna i sällskapet båda ville hångla med samma Australiensiske kille, Jack från Sydney, som befann sig i Thailand i sällskap med sin bäste kompis Brian. Karin ska ha spanat in Jack redan två kvällar innan de två grupperna träffades efter att ha ridit på jätteglada elefanter som thailändarna bara har för skojs skull och som inte alls står fastkedjade hela dagarna om de inte finns några turister att bära på.

Tjejerna hade stämt träff med killarna på stranden i Pattaya och de hade beställt två så kallade "buckets" fulla med iskall öl och en flaska med thailändsk Mekongwhiskey som smakar jättegott. Karin, som är en storväxt person dricker vanligtvis inte mer än en öl på en hel kväll, eftersom hon lätt får huvudvärk och är rädd för att göra bort sig. Denna kväll blev dock Karin arg, subban Veronika från Torvalla, som är Matildas kompis visste att Karin tyckte om Jack och ändå tog hon platsen bredvid Jack och satt där hela kvällen. Karin satt bara och drack och iakttog dem och blev argare och argare.

Strax efter midnatt lutade sig Veronika fram och kysste Jack, varpå de båda började hångla och Veronika rullade över ovanpå Jack samtidigt som han la sina händer på hennes skinkor. Detta blev för mycket för Karin som med ett ursinnigt vrål reste sig upp, sparkade Veronika i revbenen innan hon skrek "Jevla fittaa draaa åt helviteä!" på Norrländska och sprang sin väg.

Bara en halvtimme efter denna händelse, precis när alla gråtit klart, händelsen var glömd och Jack och Veronika börjat hångla igen (och Brian börjat lägga armen omkring Angelica), så hörde sällskapet ett fruktansvärt tumult någon kilometer bort. Kort därefter började ambulanssirener ljuda, när de hörde av en grupp Norrmän att det var en "skogstokig lång Norrländsk tjej" som vält en liten lastbil blev stämningen tryckt och Veronika började gråta igen.

Karin misstänks nu för att ha orsakat olyckan som skadade över 30 personer varav flera fortfarande befinner sig på sjukhus med allvarliga skador.

Karins föräldrar i Östersund är chockade över de uppgifter som kommit fram;
- Vår karin har alltid varit en stor flicka, men hon har kunnat hantera det på ett bra sätt, hon har varit mild mot de som är mindre så som vi alltid har lärt henne, berättar Karins mamma Gunilla Östergren.

- Fast det är klart, med alkohol i kroppen vet man aldrig hur hon kan bli, hon har haft svårt att hantera alkoholen, berättar hennes far Gunnar Östergren.

Thailändsk polis meddelar att bönder i trakterna kring Pattaya har siktat en storvuxen kvinna som rör sig i djungeln och man tror att det kan vara Karin som gömmer sig för rättvisan, ett flertal getter och en ko har dessutom anmälts som saknade. Man har nu skickat ut patruller beväpnade med gevär som skjuter sövningsmedel i små pilar för att fånga in Karin.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN
Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby