Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Israels armé sökte ökänd vapenexpert ombord Ship to Gaza
Israels armé sökte ökänd vapenexpert ombord Ship to Gaza

Ökänd vapenexpert söktes ombord Ship to Gaza

Publicerad: 2010-05-31

Frågorna har varit många kring varför den israeliska armén har varit så förfärad av Ship to Gaza. I samband med massakern på skeppet Mavi Marmara framkom dock vem man egentligen sökte.

Mankell och Dror Feiler blott en rökridå
Att lasten har bestått av kardemumma, eldrivna rullstolar, cement till byggen med mera har länge varit känt. Men inte varför de skulle förbjudas från att nå de Palestinska territorialvattnen. Ett tag ryktades det om att Dror Feiler och Henning Mankell skulle göra en sinnenas alkemi av sina kulturella yttringar och störta hela det israeliska samhället in i en vanmäktig förvirring.

Men det var värre än så. Svenskbladet har nu, som första nyhetsmedia, fått bekräftat att ingen annan än  MacGyver fanns ombord på ett av skeppen, förklädd till en 80-årig arameiska kvinna.

Domedagsvapen nära förestående
Den israeliska militären menar att man har tagit underrättelserna om MacGyvers närvaro som allra högst sannolikt. Ingen har vågat spekulera i vad han skulle lyckas framställa av kardemumma, eldrivna rullstolar och en näve cement. Med all sannolikhet ett domedagsvapen.

Angriparna angripna av försvarande försvarare
Bordningarna av skeppen slutade i en tragedi med många dödsoffer. Från israeliskt militärt håll menas att man agerade i självförsvar. Lisa Abramowicz från Svensk Israel-information förklarar hur man har kommit fram till den slutsatsen:
- Det är solklart självförsvar. Våra grabbar hoppade ner från helikoptrar med k-pistarna dragna och skulle sno deras skepp. Så började vänsterpacket försöka hindra oss! Har du hört något så vanvettigt? Alla som hindrar oss från att sno deras grejer attackerar oss, så klart, och vi försvarar oss. Så har det ju alltid varit!

MacGyver gäckar ännu Israel
MacGyver har ännu inte återfunnits bland någon av passagerarna på båtarna. Den israeliska militärens förklaring var tidigt i morse att MacGyver morphade sig till en delfin och simmade bort innan armén hann fånga honom. Detta dementerades dock snart och en mer genomarbetad förklaring har lovats under kommande dagar.


Annons

Sune Holm

Fler artiklar av Sune Holm


Relaterade länkar: DN Sydsvenskan HD DN Sydsvenskan #2 GP SVD DN #3 SVD#2 SVD#3
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev