Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Påven och hans kardinaler kan lösa alla problem i världen eftersom de är "speciella".
Påven och hans kardinaler kan lösa alla problem i världen eftersom de är "speciella".

Så ska Vatikanen bekämpa sexövergrepp

Publicerad: 2010-11-21

Vatikanen beslöt på fredagen att skriva ett brev till all världens katolska kyrkor med riktlinjer om hur de många sexövergreppen ska bekämpas.

Under fredagen samlades i Vatikanen omkring 150 av katolska kyrkans 203 kardinaler från hela världen, syftet var att diskutera skandalerna kring pedofili bland katolska präster.

Mötet var stängt för utomstående och diskussionen om "kyrkans svar på fall av sexuella övergrepp" inleddes på fredagskvällen och efter några timmars sammanträde meddelades i ett uttalande att man förbereder ett brev till katolska kyrkor runt om i världen.

Brevet kommer innehålla riktlinjer för ett, "samordnat och effektivt program" för att bekämpa att prästerskapet begår sexuella övergrepp.

I de första kommentarerna från kritiker har man påpekat att riktlinjer möjligtvis vore effektivare ifall de formulerades av poliser eller psykologer med inriktning på sexuella övergrepp, och inte en samling av djupt religiösa världsfrånvända människor ledda av en man som hellre ser att folk riskerar att bli gravida och får AIDS än att de använder sig av ett tunt latexfodral när de har sex.

Svenskbladet har via hemliga kontakter i Vatikanen redan tagit del av den skrivelse som nu kommer att skickas ut till alla världens katolska kyrkor. Riktlinjerna för att förebygga sexuella övergrepp består av tre punkter:

  • Läs bibeln varje dag.
  • Be fem böner varje dag.
  • Om du får för dig att knulla med barn så läs biblen och be en bön istället.

Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: dn hd hd2 hd3 svd hd4 dn2 aftonbladet aftonbladet2 aftonbladet3 aftonbladet4
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev