Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 April 2024
 
Flickan gjorde sig skyldig till våldsamt motstånd när hon greps
Flickan gjorde sig skyldig till våldsamt motstånd när hon greps

Arvidsjaurpolisen griper 8-årig flicka

Publicerad: 2009-02-22

Arvidsjaurpolisen, som går under smeknamnet "Pisspatrullen" hos sina kollegor i övriga Sverige, grep under lördagen en åttårig flicka. Flickan, den senaste i en rad grova förbrytare som Arvidsjaurpolisen befattat sig med, befann sig på promenad med familjens hund Snorken, en tre år gammal Jack Russell, när hunden satte sig ned och kissade vid vägkanten i utkanten av Arvidsjaur.

Lyckligtvis befann sig en patrullerande polisbil i närheten som kunde ta itu med situationen. Patrullbilen slog genast på helljuss samt sirener för att gripa lagöverträdaren. Som tur var paralyserades åttaåringen och hunden av helljusen vilket hindrade dem från att fly och en konstapel kunde därefter gripa dem då hunden brytit mot lagen eftersom den kissat i ett bebyggt område.

Dock började flickan gråta och sa att hon ville "Gå hem till mamma" när konstapeln skulle arrestera henne. När hon slutligen vägrade samarbeta och stretade emot greps hon även för våldsamt motstånd mot tjänsteman förutom förargelseväckande beteende och urinering på allmän plats.

Ett vittne berättar om händelsen;

- Hunden hade precis kissat klart när polisbilen slirade in bakom dem med sirenerna på, föraren bländade flickan och hunden med helljusen och en kvinnlig polis stormade ut ur bilen och skrek "STANNA POLIS!" Flickan fick sedan lägga sig på gatan medan den kvinnliga polisen närmade sig henne med ena handen på tjänstevapnet, berättar Elof Gunnarsson som befann sig i närheten.

När flickan väl visiterats för att försäkra sig om att hon inte bar på något vapen skulle polisen sätta henne i patrullbilen, det var då hon vägrade.

- Flickan grät och när polisen tog henne i armbågen tjurade hon till och sa "Vill inte!!", då handfängslade de henne och lyfte henne in i bilen, berättar Elof.

Håkan Karlsson, länspolismästare, har uttalat sig om gripandet;

- Jag kan inte uttala mig om det här då jag inte känner till alla omständigheter, men jag förutsätter att polisingripandet utförts på ett korrekt sätt.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Helfoder för hund och baby