Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
18 Maj 2024
 
Den enda födan som behövs under DreamHack.
Den enda födan som behövs under DreamHack.

Dreamhack inne på sitt tredje dygn

Publicerad: 2008-11-29

Världens största LAN är nu inne på sitt tredje dygn, men Dreamhack visar inga spår på att bli mindre aktivt. Tvärtom, det är full fart med otaliga Counterstrike partier och andra spel igång.

Vinterversionen av DreamHack 2008 skiljer sig från tidigare DreamHack på punkten att man lyckats locka till sig hela sju flickor av de 15.000 deltagarna. LAN-et består nämligen oftast av vad många människor i folkmun kallar en samling över- och underviktiga grabbar (samt övervintrade på-tok-för-gamla slackers) som inte får sex. Forskare och branschfolk för nu en höna-ägg diskussion ifall den så kallade "runkaren" är en produkt av LAN-kulturen, eller ifall LAN-kulturen är en produkt av en generation dator-runkare.

Arrangörerna är också mycket nöjda med vinterns DreamHack, många av dem minns tiden då mässan inte var mer än en samling Nördar som satt med varsin Amiga 500 och det bara fanns två toaletter så man fick köa för att komma in. En av de största skillnaderna är att de vanliga dagstidningarna nu uppmärksammar mässan samt de internationella nörd-besökarna som nu kommer för att känna odörerna på DreamHack.

På frågan varför Piratebay inte fått komma till Dreamhack, men många andra organisationer som Försvarets Radioanstalt, Flygvapnet, Lunds Universitet och företag som Microsoft och Belkin svarar konventsgeneralen Adrian Lorthanke;

- Piratebay har inga stålar att betala oss med som till exempel Microsoft och det är business som det här handlar om, jag slipper jobba i ett helt år nu, kanske två till och med.

Lorthanke avvisar även alla rykten om att olaglig fildelning, förutom gaming, är själva huvudsyftet med att ha ett LAN som DreamHack;

- Nej nej det enda som delas olagligt här är svettlukt och metangas, termen copyparty syftar snarare till alla gånger man fick ta Copy i Windows för att göra en boot-diskett ... erhmm.

En av höjdpunkterna på DreamHack 2008 var när Försvarets Radionanstalt blev utbuade, lyckan av att få skrika ut sitt motstånd mot något som är i grunden så fel väckte starka känslor hos de närvarande.

- Man läser på nätet och i tidningar om FRA och den där idiotiska lagen, nu fick man chansen att öga mot öga få bua ut dem, det var en fantastisk känsla, kommenterar 20 åriga Dennis Wanloo.

Känslan av att äntligen få säga NEJ till något som är så grundläggande fel var översvallande så till den grad att man ville bara fortsätta och nu finns planer att leta upp Blondinbella, Niklas Strömstedt, alla som gått med i gruppen "Det heter Negerboll" på Facebook, för att också bua ut dessa individer.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev